• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

MHP'li Akçay: PKK şehirlere bomba doldururken ne yapıyordunuz?

MHP'li Akçay: PKK şehirlere bomba doldururken ne yapıyordunuz?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, hükümete seslenerek "PKK şehirlere bomba doldururken, binlerce çukur açıp barikat kurarken...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, hükümete seslenerek "PKK şehirlere bomba doldururken, binlerce çukur açıp barikat kurarken şehirlere silah ve mühimmat yığarken siz ne yapıyordunuz?" diye sordu.

Erkan Akçay, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Akçay, bir AK Parti Genel Başkan Yardımcısı'nın "PKK şehirlere 200 ton bomba doldurduğunu" söylediğini hatırlarak, şunları kaydetti: "İçişleri Bakanı 7 ilçede 2 bin 40 çukur ve barikatın kapatıldığını 2 bin 313 bomba düzeneğinin ele geçirildiğini imha edildiğini söylüyor. AKP'nin genel başkanlarına, yöneticilerine, hükümetin bakanlarına sormak gerekiyor. PKK şehirlere bomba doldururken, binlerce çukur açıp barikat kurarken şehirlere silah ve mühimmat yığarken siz ne yapıyordunuz? Daha 2009 yılında Oslo'da, MİT Müsteşar Yardımcısı "metropolleri patlayıcı ile doldurduğunuzu biliyoruz" diyordu. Aradan 6-7 yıl geçmiş. PKK asfaltlara mayın döşerken, şehirlere mühimmat yığarken, yol kesip kimlik kontrolü yaparken mahkeme kurup insanları yargılarken, vergi adı altında haraç toplarken bunları görmezden gelip valilere bu yapılanları terör faaliyetlerini görmezden gel diyen siz değil misiniz? Emasya protokolü kaldırarak askerin operasyon yetkisi valilere bırakıp askeri kışlaya, polisi karakola hapseden siz değil miydiniz? Şimdi günah mı çıkarmaya çalışıyorsunuz, unutturmaya mı çalışıyorsunuz? Ne kadar günah çıkarırsanız çıkarın, şehitlerimizin vebalini ödeyemezsiniz."

Bugün ülkemizin çözüm bekleyen en önemli sorununun terör ve güvenlik sorunu olduğunu anlatan Akçay, şu ifadeleri kullandı: "Terörle mücadelenin başta Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olmak üzeri devletin tüm kurumlarının ve ülkemizin tüm unsurlarının topyekün bir mücadele içerisine girmesi gerekiyor. 2002'de sıfırlanan terörün bugün başkentin kalbinde eylemler yapar hale nasıl geldiğinin şehirlere nasıl yuvalandığının, üniversitelere nasıl yuvalandığının muhasebesi yapılmalı. Hemen hemen her gün her saat gelen şehit haberleri ile içimiz yanıyor. Şehirlerimiz azdırılan terör saldırıları ile adeta bir Irak Suriye görüntüsü vermeye başlamıştır."

Dün Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un "saldırının çok iyi planlanarak gerçekleştirildiğini görüyoruz" dediğini vurgulayan Akçay, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Saldırının çok iyi planlanarak yapıldığını hükümet biliyor. Bir terör saldırısını tanımlarken çok iyi planlandığının söylenebilmesi hükümetin ne bilinçten yoksun olduğunu dilinin bozuk olduğunu ve cahil olduğunu göstermektedir. Peki terörist eylem yaparken çok iyi planlama yapıyor da sen hükümet olarak terörle mücadele ederken neden çok iyi bir planlama yapamıyorsun. Şunların söylediğine bak. Teröristin çok iyi planlama yaptığını söylüyor ama kendileri bir türlü çok iyi bir mücadele yaparak çok iyi bir planlama ortaya koyamıyorlar. Bunların devirdiği çamlar, berbat ettiği bir çuval incirin hangi birini sayalım."

Terörün bu noktaya gelmesinin yegane sorumlusunun mevcut iktidar olduğunu hatırlatan Akçay, şöyle konuştu: "En baş sorumlu iktidardır. Sorumlu arayacaksak terörle mücadele edecek halkı, milleti, siyasi partileri ve bütün ülkemizin önemli odaklarını başta tabi medyamızı en iyi şekilde doğru bilgilerle bilgilendirmesi gereken de hükümettir. Habur'da teröristleri adeta kahramanlar gibi karşılattıklarını elbette unutmamamız gerekiyor. Bunları böyle bir acılı günde hatırlatmamızın en önemli nedenlerinden birisi de artık bu gaflete dalalete hatta ihanete varan davranışlardan hükümeti kurtarmaya çalışıyoruz. Artık akıllarını başlarına devşirsinler. Oslo'da PKK'lılarla pazarlık yapan bebek katili Öcalan'a adeta İmralı'yı karargah haline getiren ve neredeyse bunu barış meleği ilan etmeye çalışan bu AKP iktidarı değil miydi? Öcalan'ın mesajlarını Diyarbakır meydanında okutan ve bunun verdiği mesajı sonra yeni açıklanan İmralı tutanaklarından da anlıyoruz ki, Diyarbakır meydanında Öcalan'ın mesajını AKP birlikte hazırlamış. Ne kadar utanç verici bir zillet."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim