• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C

MHP'den AKP'ye sert sözler

MHP'den AKP'ye sert sözler
MHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, AK Partili Aydın Ünal'ın tweeti ile ilgili olarak sert bir açıklama yaptı.

MHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, AK Partili Aydın Ünal'ın tweeti ile ilgili olarak sert bir açıklama yaptı. Adan, "17-25 Aralık'a çözüm sürecine itiraz etmeyenin, tarih önünde şeref ve haysiyeti tartışılır. Bunlara itiraz edemeyip köleliği seçmiş olan birilerinin bu terbiyesizce ifadelerine şahit oluyoruz. Ama bu Aydın Ünal bir yerde gezerken, bir ülkücüye rastlasa, ‘ben ülkücüyüm’ dese, bir hafta korkusundan uyku uyuyamaz" diye konuştu.

Habertürk TV'de açıklamalarda bulunan Adan şunları söyledi:

“Bir siyasi parti düşünün, MHP olarak düşünmeyin. Parti diyor ki, birinci partiyle ikinci parti koalisyon kursun. Buradan daha büyük bir hükümetin kurulmasına öncülük yapacak hangi fikir var Türkiye'de? İkincisi uzlaştığınız bir şey vardı sizin, çözüm süreci. Bundan kaçınılıyor.
Anayasanın ilk dört maddesinden taviz vermem diyor.  Çözüm süreci, bakınız her gün bir gül bahçesine sokarcasına bir gül veriyoruz. Bir gün ben TBMM'de süreçle ilgili değerlendirme yaparken dedim ki, bir gün Türkiye'de adaletli bir iktidar gelirlerse, hükümetteki bakanlar ölünceye kadar hapis yatarlar dedim. Tam 5 yıl, PKK'nın silahlanması, vergi toplamasına göz yumulmuş. Bunlar dillendirilebilir. Dönemin içişleri bakanının bana, kurtarılmış bölge var, oraya girersek 1000 kişi ölür dediğini biliyorum.

 

AK PARTİ'YE HAYIR DEDİNİZ. ŞİMDİ SIRA CHP'DE. CUMHURBAŞKANI'NIN BİR GÖREV VERMESİ BEKLENİYOR. BUGÜN AKŞAM GÖREVİ TESLİM EDECEK. GÖREV VERİLDİĞİNDE, CHP KAPINIZI ÇALDIĞINDA NE DİYECEKSİNİZ?

Siyaseti gerçekler üzerinden değerlendirmek zorundayız. CHP bir bloktan bahsetti, bu da son derece yanlış. Biz buna itiraz ettiniz. Başbakanlığı vermesi de çok komik bir şey. CHP'yi bu bakımdan şaşkınlıkla takip ediyoruz.  HDP destekli, MHP destekli bir alternatiften bahsedildi bu olmadı. CHP HDP'nin oyları yeter mi, yetmez. CHP, AKP destekli hükümet kurulamaz.

 

CUMHURBAŞKANI SİZCE KILIÇDAROĞLU'NA GÖREV VERİR Mİ?

Cumhurbaşkanı’nın ne yapacağını kestirmek zor. Onun adına ne söylersek boş olabilir.

 

VERMELİ Mİ?

Daha önce kendisi veririm demişti. Cumhurbaşkanının kilitlendiği iki temel konu var. Türkiye'yi bir tarafa bırakmış. 17-25 Aralık birinci önceliği, ikincisi çözüm sürecindeki ihanet süreci.

 

NE YAPMAK İSTİYORSUNUZ?

MHP meşruluk çizgisi içinde, Adalet ve Kalkınma Partisi ile CHP ile hükümet kurulmasını doğru olduğunu söyledi. Şimdi milletimize gideceğiz diyeceğiz ki, anayasanın 4 maddesine itiraz ettiler. Hesap verilsin dedik, kaçtılar. Milletimiz oy verirse saygı duyarız.

 

ERKEN SEÇİM İSTİYOR MUSUNUZ?

Biz erken seçimin bugünkü şartlara baktığımızda, seçimi doğru bulmuyoruz. Bu seçimi, düşünün terhis olan askerin can güvenliğini koruyamıyoruz. AK Parti bizim doğrularımıza gelmiyor.  MHP Türkiye'de herkesten daha fazla 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını okumuş, değerlendirmiştir. Neden? CHP AK P beraberliğine öncülük yapmak istemiş. Fakat bu olmadığı zaman, Kandil'in tespit ettiği 80 vekille asla beraber olmayacağını çok net şekilde ortaya koymuş.

Bu erken seçim bizim istediğimiz bir şey değil. Bütün bunlar olmadığı zaman milletin iradesine gidilecek.  Gelin bu dört maddede bizim şartlarımızı kabul edin. Türkiye gerçeğidir bunlar.

 

CHP ŞARTLARINIZI KABUL EDER, DIŞARIDAN HDP DESTEKLİ OLURSA...

HDP'nin destekli olduğu atmosferi samimi bulmuyoruz. Türkiye'yi NATO'ya BM'ye şikayet eden, hala Kandil'in liderleriyle görüşen bir siyasi partiyi demokratik kahramana dönüştüren Adalet ve kalkınma partisi oldu. Bülent Arınç'ın içimizi inciten ifadeleri oldu. 'Eğer ben Diyarbakır cezaevine düşseydim, ben de dağa çıkardım' diyecek kadar... Adeta PKK'lıyı kahramanlaştırarak bir süreci yönettiler. Yüce divanlık suç işlediler. Bugün bölücülerinin bu şımarıklığının eylem gücünün hepsinin sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Bu çözüm sürecini kapatın diyoruz.
 

AK PARTİ - MHP KOALİSYON GÖRÜŞMESİNDEN BİR GÜN ÖNCE, AK PARTİ VEKİLİ AYDIN ÜNAL'IN ATTIĞI BİR TWEET VARDI. SONRA MHP ÇOK SERT AÇIKLAMA YAPTI.

Çok terbiyesizce bir ifade kullanıyor. Tabi bu dönem 17-25 aralığa çözüm sürecine itiraz etmeyenin, tarih önünde şeref ve haysiyeti tartışılır. Bunlara itiraz edemeyip köleliği seçmiş olan birilerinin bu terbiyesizce ifadelerine şahit oluyoruz. Ama bu Aydın Ünal bir yerde gezerken, bir Ülkücüye rastlasa, ‘ben Ülkücüyüm’ dese, bir hafta korkusundan uyku uyuyamaz. Bu ahlaksızlığı yapmasının sebebi de mutlak saray talimat vermiştir.

 

GÜRSEL TEKİN DEDİ Kİ, BEDELLİ ASKERLİĞİ İPTAL EDELİM VE SİYASETÇİLERİN GENEL BAŞKANLARIN ÇOCUKLARI DA ASKERE GİTSİN. BUNA NE DERSİNİZ?

Terörle ilgili konuda Türk milleti büyük bir hassasiyet gösteriyor. Devletin görevini yapması lazım.  Emniyet müdür ve valiler, bu iktidara güvenmediler. Bir zafiyet olarak da bunu görmüyoruz. Çünkü valiler emniyet müdürleri ‘PKK'lılara dokunmayın’ talimatını aldılar.

Ben buradan bütün milletimize sesleniyorum. PKK nefesi her an kesilebilecek, şerefsiz alçak bir örgüt. Bu örgütün bu güce gelmesinin öncüsü AKP'dir.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim