• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

MHP Malatya İl Başkanı: Gözaltına alınan iş adamları pırıl pırıl insanlar

MHP Malatya İl Başkanı: Gözaltına alınan iş adamları pırıl pırıl insanlar
MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, Malatya'da iş adamlarına yönelik operasyona ilişkin "Pırıl pırıl insanlar. Yardımsever insanlar. Ekmek yediren insanlardır....

MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, Malatya'da iş adamlarına yönelik operasyona ilişkin "Pırıl pırıl insanlar. Yardımsever insanlar. Ekmek yediren insanlardır. Bunları bu şekilde bezdirmek, bu şekilde sıkıntıya sokmak vicdan işi değil." dedi.

Mehmet Erdem, gazetecilere yaptığı açıklamada, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Malatya'da MAKİAD üyesi iş adamlarına yönelik düzenlenen operasyona değinen Erdem, gözaltına alınan insanların kentin tanıdığı yardımsever işadamlar olduğunu ifade etti. Erdem, şöyle devam etti: "Şimdi hükümet her türlü olumsuzlukları (daha önce askerin üzerine atıyordu) şimdi de "paralel" diye bazı insanların üzerine atıyor. Malatya'da gözaltına alınan insanlar, hepsi yakinen tanıdığımız iş adamlarıdır. Pırıl pırıl insanlar. Yardımsever insanlar. Ekmek yediren insanlardır. Bunları bu şekilde bezdirmek, bu şekilde sıkıntıya sokmak vicdan işi değil. Malatyalılar duyarlı olsun. Yazık bu insanlara. Varsa suçları, hukuken yaptıkları yanlış varsa ceza çeksinler ama böyle temiz iş adamlarımızın da böyle töhmet altında bırakılması beni üzdü. Bir şey çıkacağını zannetmiyorum. İnşallah tekrar işlerinin başlarına dönerler. Malatyalılara tekrar ekmek yedirsinler diliyorum."

"MHP'NİN RUHUNDA BU YOK"

MHP İl Başkanı Erdem, ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Türkiye ziyaretine ve MHP'nin reddettiği randevu talebine de değindi. ABD'nin Ortadoğu için Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) olduğunu anımsatan Erdem, bunun eşbaşkanlığını da kendi ifadesiyle belirttiği gibi Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığını hatırlattı. Türkiye'nin iç meselesinin yabancılar tarafından çözülmesi girişiminin MHP'nin ruhuna aykırı olduğunu söyleyen Erdem, "Şimdi tabi Amerika'nın bu bölge için Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) var. Bu proje 7-8 yıl önce söylendi. Bir ABD dışişleri bakanı, bölgeleri sayarak Kuzey Afrika dahil içine alan Ortodoğu, İran ve Türkiye'yi içine alan bir proje olduğunu açıkladı. 22 ülkenin sınırları değişecek. Resmi bir söylem bu. ABD dışişleri bakanının ifadesi var. Bu projenin eşbaşkanı olarak, o zaman kendisi başbakanımızdı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kendisi kabul etmişti ve ifade etmişti. Şimdi burada eşbaşkan Türkiye Cumhuriyeti'nin bir insanı. Amerika'nın burada bir projesi var, bu projeye refakat edecek bir insan var. Şimdi ABD Devlet Başkanı Yardımcısı Joe Biden niye geldi? İzah etmeye geldi. Hele gelin bir çocuklar "burada bir sıkıntı var, nasıl çözelim" demeye geldi. MHP'nin ruhunda, ülkücü camianın ruhunda kendi iç meselemizi hiçbir zaman başkasının eliyle halletmeye çalışmak yoktur. Bu yakışmaz bize. Bir Amerikalı gelerek bizim iç meselemizi çözemez. Amerikalılar, "Bu sıkıntıyı çözelim" derken bile kendi menfaatlerini dikte etme hesabıyla gelmiş. Biden'i düzenlediği toplantıya katılmamız mümkün olamaz. Genel Başkanımız da en güzelini yapmıştır. Amerikalılar bir masa etrafında bizi toplayacak, talimat verecek. Bu bizim kanımıza dokunur." diye konuştu.

'PYD'YE DAHA ÖNCE YARDIM EDEN HÜKÜMETİN BUGÜN TERÖRİST İLAN ETTİ'

PYD'ye daha önce yardım eden hükümetin bugün terörist ilan ettiğini söyleyen Erdem, "Suriye'deki soruna ilişkin Cenevre'de yapılacak toplantıya PYD'nin katılması konuşuluyor. Şu andaki hükümet PYD'yi terörist bir örgüt olarak görüyor, ancak daha önce öyle görmüyorlardı. Yine Cumhurbaşkanımızın ifadesi Kobani'yi IŞİD'ten korumak için PYD'ye destek amaçlı Peşmergeler bizim sınırlarımızdan gitti. Neye gitti? PYD'ye yardıma gitti. Biz de dolayısıyla yardım etmiş olmuyor muyuz? Ama şu anda PYD'yi terörist olarak kabul etmiş bulunuyoruz. MHP yıllardır PYD'yi terörist olarak görmüştür." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim