• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Biz demiyoruz ki İsrail’le düşman olalım

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Biz demiyoruz ki İsrail’le düşman olalım
İsrail ile olan ilişkiler konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, “Biz demiyoruz ki İsrail'le düşman olalım. Ama eriyen buzların asıl sebebini öğrenmek istiyoruz” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

- Rüşvet insanlığın reddettiği bir sapma halidir. Barbar kavimler bile rüşvetle mücadele etmiştir. Rüşvet devletin selametine karşı işlenmiş bir suçtur.

- Darbe diyerek savuşturulan 17-25 Aralık soruşturmasını bir de bu gözle değerlendirmek lazım. 17-25 Aralık milli vicdanda kapanmamış bir yaradır.

- Birlikte yürüdük diyenler yürütmede, götürmede ustalaşmıştır. Hala rüşvetle çarkları dönene vakıflar söz sahibidir.

- Ayakkabı kutularından çıkan desteler hala hafızalardadır. Hala Erdoğan'ın zeki oğluyla para eritme üzerine yaptığı konuşması akıllardan çıkmamıştır.

- Gün gelecek hortumcu, haramzade kim varsa doğruca adaletin önüne çıkacaktır. Bu ya olacak ya olacaktır, başka seçenek yoktur.

- Efendimizin mirası karalanmaktadır. Dini kılıf yapan azılı teröristler peygamberimizin emanetlerine kast etmektedir.

- Ölen Müslüman, öldüren yine Müslümandır. İslam ülkelerinin perişanlığına bakınız.

- Bu sorunların hepsinin ortak paydasında hazreti peygamberin hayatına, tebliğine duyarsızlık, ilgisizlik ve münafıkça yaklaşım bulunmaktadır.

- Yüce dinimizde ne buyuruluyorsa tam tersi yapılıyor. İçimizde, dışımızda bu kadar felaket yaşanırken, lafa gelince alimliğiyle övünen zevat sıra sorumluluğa gelince ortadan kaybolmaktadır.

- Ortak vicdan kurumuştur. Bu çarpıklık İslamiyeti içine alan kaos kadar düşündürücüdür.

- Birçok sözde alim bu düzenden rahatsız değildir. Bunların samimiyet kapısı sürgülüdür.

- Müslümanların farklı mezheplere ayrılmış olması telafi edilemez düşmanlıklar doğurmaktadır. Ezanların hatırına adına var olan kine ne zaman dur diyeceğiz?

- İslamiyetin terörle anılması, terörle özdeş gösterilmesi yürüten çevrelere müsaade edemeyiz. Önüne gelene ateş saçan canileri İslam dairesinde göremeyiz, sessiz kalamayız.

- IŞİD, El Nusra, El Kaide vb. cinayet örgütlerinin İslamla ilişkisi olamayacaktır.

- Masum canlara kıyanlar kafir işbirlikçisidir. İslam coğrafyası terörle teslim alınmak istenmektedir. Bu bölgenin zenginliklerini bölüşmek için çeşitli senaryolar üretilmektedir. Bundan Türkiye de çok zarar görmüştür.

- Bölgede topraklar parçalanmakta, insanlar istismar edilmektedir. İstenen zayıf ve kukla devletlerdir. Ortadoğu ve İslam ülkelerinin kanlı bıçaklı haline gelmesinin nedeni budur. Arap Baharı'ndan kara kış çıkmıştır.

- İslam'a en büyük kötülük şiddeti kullanan günahkarlardan gelmektedir.

- İslam coğrafyası terörle yıldırılıp teslim alınmak istenmektedir.

- Bu bir sonuçtur. Musibetlerin kaynağında emperyalist güçler vardır. Sözde kral, emir ve şeyhler için öncelikleri taht ve taçlarıdır.

- Osmanlı'dan ayrılan her devlet kriz geçirmektedir. Buna Türk'ün bedduası mı tuttu demek bilemiyorum. Bildiğim şu ki Ortadoğu ateş almıştır. Meselenin tuhaf yanı tehlikenin hala kavranamamış olmasıdır.

- Türkiye'nin yer aldığı 34 İslam ülkesinin ittifak kurması bu gerçeği değiştirmeyecektir. 34 ülkenin teröre karşı aynı cephede bulunması umutlu bir netice olsa da diğer yönüyle terör örgütlerini aşırı büyütmenin neticesidir.

- NATO Müslümanlar için savaşmayacağız derken gizli bakışını açığa vurmuştur. IŞİD, PKK-PYD kan dökmeye devam etmektedir.

- 34 ülke birbirleri aleyhine terör örgütlerini nasıl provoke ettiklerini açıklamalılar. 34 ülke bir araya geldiyse batılı ülkelerin bölgede ne işi vardı?

- Kendi söküğümüzü kendimiz dikmemiz gerekirken vesayetçi ülkelere ne gerek vardır?

- Terör örgütleri ağır silahları hangi silah baronlarından kimin denetiminde alıyor?

- Önce sorun yaratıp sonra silah satmak bildik bir sömürgeci komplosudur.

- Hükümet soydaşlarımıza sahip çıkacak sorumluluk bilincinden yoksundur.

- Yoksulluk İslam ülkelerine sinmiştir. Bir yanda petrol ve dolar içinde yüzen küçük zümre, diğer yanda bir dilim ekmek, birazcık demokrasi ve özgürlük için çırpınan milyarlarca halk. Bu durumda yüzü gülenler sadece zalimlerdir.

- Mazlumun ahını almış hiçbir zorba ne sarayının, ne parasının, ne saltanatının hayrını göremeyecektir. Nice haramzadenin acı sonlarını görürüz. Allah mutlak ve galiptir.

- İçinde bulunduğumuz coğrafyada her yer karışıktır. Bunun Türkiye'ye maliyeti büyümektedir.

- Suriye'de insani, tarihi ve kültürel miras yok edilmektedir. Türkmen dağındaki katliamlar görülmemektedir. Putin'in gözünü kan bürümüştür.

AKP hükümeti ne yaptığını bilmez haldedir. MGK'da Bayırbucak'taki kardeşlerimize karşı duyarsız kalınmacağı ifade edilmiştir. Ama her şey laftadır.

- Erdoğan Kısıklı'daki villasında aile boyu fotoğraf çektirirken, kardeşlerimiz katledilmektedir. Sayın Davutoğlu, Türkmenler öldürülüyor, neredesin? Bunlar için Türk'ün ölmesi önemsiz bir ayrıntıdır. Bu Davutoğlu 2012 Kasım ayında, İsrail saldırısı sonrası Gazze'de iki gözü iki çeşme ağlıyordu.

- Aynı Davutoğlu Dağlıca'da şehitlerimizin toprağa düştüğü gün bir futbol müsabakasına katılıyor, şehit çocuğunu istismar ederek sevinç çığlığı atıyordu. Bunların vicdanında Türklük yoktur.

- Düne kadar İsrail'e katil diyorlardı ne değişti de dost olduğu hatırlandı? Ne oldu da anlaşma zeminine gerek duyuldu.

- Erdoğan, İsrail'in barışı tehdit ettiğinden şikayet etmiyor muydu? İsrail'e karşı ileri sürülen 3 şart ne olmuştur? Özür şartı yerine gelmiş midir?

- Mavi Marmara'da ölenler için tazminat ödenmiş midir; hayır. Gazze'ye abluka kalkmış mıdır; hayır.

- El altından barış masası kurmanın gayesi nedir? Irak, Rusya ve Suriye gerilimini kaldıramayan AKP hükümeti bütünüyle hayal kırıklığıdır.

- 7 Haziran'dan sonra Tel Aviv'de bayram yapıldı diyen yandaş asalaklar, asıl bayram hediyesinin bizzat Erdoğan diliyle verildiğini göremeyecek kadar vicdan ve iradenizi aldırdınız mı?

- Her şeyi geçtik de Gazze'dekilerin yüzüne nasıl bakacaksınız? Biz demiyoruz ki İsrail'le düşman olalım. Biz Erdoğan'ın dönüş gerekçesini, eriyen buzların sebebini öğrenmek istiyoruz.

- Binlerce kilometre uzaktaki Amerika Irak'ta operasyonlar yapıyor da, Türkiye sınırın hemen öte yakasına geçemeyecek midir?

- Türkiye fikren ve fiziken bölünmenin eşiğinde.

- 3 aya kalmaz Esad gidecek diyorlardı 4 yıl oldu ne gelen var ne giden.

- Bu vatan ebedi Türk vatanıdır hiçbir hain emel bu gerçeği değiştiremeyecektir.

- AKP'nin çözüm süreci artık buzdolabında değil hendektedir.

- Bu hendekler yeni kazılmadı hendeklere ilk kazma çözüm süreciyle vuruldu.

- Örgüt sözde mahkemeler kurmuş hükümetin haberi olmamış.

- Alan almış satan satmış çözüm sürecinden hendek çıkmıştır.

- Davutoğlu'nun günahı büyüktür bu hendekler onunla anılacaktır.

- Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve niceleri Türk'ün öz yurdudur ve öyle kalacaktır.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim