• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

MHP Elazığ İl Teşkilatı Kapatılan 4 İl Teşkilatı Hakkında Açıklama Yaptı

MHP Elazığ İl Teşkilatı Kapatılan 4 İl Teşkilatı Hakkında Açıklama Yaptı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem, MHP Genel Merkezi'nin Denizli, Aksaray, Uşak, Kilis il teşkilatlarını kapatmasıyla...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem, MHP Genel Merkezi'nin Denizli, Aksaray, Uşak, Kilis il teşkilatlarını kapatmasıyla ilgili açıklama yaptı.

MHP Elazığ İl Başkanlığı Toplantı Salonu'nda yapılan açıklamaya MHP Elazığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem, teşkilat başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. MHP'nin bu günkü oy oranına layık olmadığını belirten MHP Elazığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem, "Bu gidişatın nedenlerinin araştırılması, aksi halde ömründe MHP dışında hiçbir partiye oy vermemiş olan güzel insanların sandığa dahi gitmeme düşüncelerini seslendirmeleri ve teşkilatlarımıza bir kurultayda bu sorunlar tartışılsın düşünceleri üzerine bizler de il, ilçe, yan kuruluşlarımız, kanaat önderlerimiz ve tabanımızla yaptığımız istişareler neticesinde Elazığ Üst Kurul üyeleri olarak 9 arkadaşımız ile tüzüğümüzden kaynaklanan demokratik hakkımızı kullanarak bir olağanüstü tüzük kurultayı toplanması yönünde imzalarımızı 4 Aralık 2015 tarihinde Sayın Meral Akşener hanımefendiye bizzat takdim ettik" dedi.

Elazığ da dahil 16 il başkanının müracaatı ile Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açılmasına ilişkin yargı süreci hakkında bilgi veren Erdem, "Türkiye genelinde Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın topladığı imzalar hukukçular tarafından birleştirilen ve birleştirme tutanakları da noterce onaylanan toplam 544 adet imza, 15 Ocak 2016 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimize teslim edilmişti. Arzu edilen genel merkezimizin bizzat tüzük kurultayını toplamasıydı. Ancak genel merkezimizin bu yönde adım atmaması ve mahkeme yolunu göstermesi üzerine üzülerek ve istemeyerek de olsa başka yol kalmadığından tüzük kurultayının toplanması için Elazığ da dahil 16 il başkanımızın müracaatı ile Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açılmış ve yargı süreci devam etmektedir" diye konuştu.

Aksaray, Uşak, Kilis ve Denizli il teşkilatlarının kapatılmasını demokrasi ve partileri adına uygun bulmadıklarını vurgulayan Erdem, "Bu tür tasarrufların partimizi büyütmeyeceğini, aksine küçülteceğini üzülerek ifade etmek istiyorum. Ülkemizin içinden geçtiği bu kritik günlerde MHP'nin kongreler ile seçilmiş teşkilatlarının kapatılması ve yerine atama yapılarak parti teşkilatlarımızın zayıflatılmasını doğru bulmadığımızı belirtmek istiyorum. Elazığ il, ilçe ve üst kurul üyeleri olarak bizler bugün görevimizi yapmanın ve gelinen noktada tabanımızın, partililerimizin ve teşkilatlarımızın iradesini şiar edinerek partimizin ayağa kalkması ve iktidara yürümesi için tüzük kurultayımızın toplanması yönünde imza vermiş olmanın vicdani huzurunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

MHP Elazığ İl Teşkilatı Kapatılan 4 İl Teşkilatı Hakkında Açıklama Yaptı

MHP Elazığ İl Teşkilatı Kapatılan 4 İl Teşkilatı Hakkında Açıklama Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim