• BIST 9873.15
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Mezunlar Buluşması

Mezunlar Buluşması
Adana'da 84 yıllık tarihiyle kentin en eski eğitim kurumlarından biri olan Adana Kız Lisesi'nden farklı tarihlerde mezun olan öğrenciler, düzenlenen "Bahar...

Adana'da 84 yıllık tarihiyle kentin en eski eğitim kurumlarından biri olan Adana Kız Lisesi'nden farklı tarihlerde mezun olan öğrenciler, düzenlenen "Bahar Kahvaltısı'nda buluştu, anıları tazeledi.

Adana Kız Lisesi Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce organize edilen etkinliğe, Adana Kız Lisesi Müdürü Yıldız Akman, Adana Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Belgin Özçelik'te katıldı. Eski ve yeni mezunları buluşturan etkinlikte geçmiş güzel günlerin anısı yaşatılırken, yeni dostluk köprüleri de kuruldu.

SOSYAL MEDYADA 3 BİN ÜYE

Bir dönem Kız Lisesi'nde görev yapan ve emekliliğe ayrılan öğretmenlerin de katıldığı etkinlikte mezunlar, öğrencilik yıllarına geri döndü. Birlikte şarkılar da söyleyen mezunlar, renkli görüntüler oluşturdu. Burada konuşan Adana Kız Lisesi Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Belkıs Yakıcı, şu anda 200 üyeye ulaşmalarına rağmen, özellikle sosyal medyada geniş bir ağa sahip olduklarını, sadece Facebook'ta 3 bin üyeye ulaştıklarını söyledi.

KIZ LİSELİ OLMAK BİR AYRICALIK

Yakıcı, "Kız Lisesi mezunu olmak bir ayrıcalıktır. Biz bu ayrıcalığı, hayatımızın her aşamasında yaşadık ve hala da yaşıyoruz. Bir yandan gelecek nesillere örnek olma sorumluluğunu yerine getirirken, diğer taraftan da genç kızlarımızın eğitimini destekleyip, geliştirdiğimiz projelerle onlara burs veriyoruz. Her geçen gün daha da genişleyen, büyük bir aileyiz biz. Bu aile, her şeyin en güzeline layık" dedi.

"ADANA KIZ LİSESİ" HAKKINDA

Adana Valisi Abidin Paşa tarafından, 1883 yılında Seyhan Nehri kıyısındaki tarihi Taşköprü'nün yanına inşa edilen ve kentin ilk lisesi olan tarihi bina, 1932 yılında "Adana Kız Lisesi" haline geldi. 66 yıl kesintisiz olarak burada eğitim veren okul, 1998 yılında yaşanan depremde zarar görünce boşaltıldı. Sonrasında bina müzeye dönüştürülürken, okul da eski tarihi dokusuna sadık kalınarak, Süleyman Demirel Bulvarı üzerindeki inşa edilen yeni binasında eğitim-öğretim faaliyetlerini 2009 yılından bu yana sürdürüyor.

Mezunlar Buluşması

Mezunlar Buluşması

Mezunlar Buluşması

Mezunlar Buluşması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim