• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Mezun olduğu okula Z-Kütüphane yaptı

Mezun olduğu okula Z-Kütüphane yaptı
Türkiye'nin Nesnelerin İnterneti (IoT) servis sağlayıcısı firmalarından biri olan Ankaref'in kurucu ortağı Gökhan Fidan, mezun olduğu ilkokula "zenginleştirilmiş...

Türkiye'nin Nesnelerin İnterneti (IoT) servis sağlayıcısı firmalarından biri olan Ankaref'in kurucu ortağı Gökhan Fidan, mezun olduğu ilkokula "zenginleştirilmiş kütüphane" olarak tanımlanan Z-Kütüphane projesini hayata geçirdi. Ankara'nın Çubuk ilçesinde yer alan Yıldırım Beyazıt İlkokulu'nda kurulan kütüphane modelinin ilk örneğini teşkil ediyor.

Ankaref'in kurucu ortağı Gökhan Fidan, kendisinin de Yıldırım Beyazıt İlkokulu'ndan mezun olduğunu hatırlatarak, "Mezun olduğum okula böyle bir katkıda bulunmak benim için çok heyecan verici. Bu çalışmayla yeni nesillere okuma kültürü kazandırma noktasında katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Z-Kütüphaneler ile öğrencilerin MEB'in sahip olduğu bütün dijital kaynaklara, zenginleştirilmiş içeriğe erişimlerinin sağlandığı bir bilgi merkezi oluşturulmasının hedefleniyor. MEB'in bu güzel projesinde Ankaref olarak kendi tasarımımızla yer almamız gurur verici" dedi.

"ÇOK ÖZEL VE FAYDALI BİR PROJE"

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da kütüphanenin sadece Yıldırım Beyazıt İlkokulu için değil, ilçenin geneli için çok önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımızın geleceği onların aldığı eğitimle doğrudan ilişkili. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz kütüphanenin buradaki çocuklarımızın geleceğine çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu kütüphane diğerlerinden farklı, Z Kütüphaneler çok özel ve faydalı bir proje" ifadesini kullandı.

Açılışa ayrıca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, ilçe şube müdürleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katılırken, kendileri için hizmete sunulan kütüphaneyi inceleyen çocukların heyecanı gözden kaçmadı.

Z-Kütüphane:

MEB'in "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Z-Kütüphaneler okullarda bilişim teknolojilerini de kullanarak çocuklara okuma alışkanlığını kazandıracak şekilde tasarlanıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak dizayn edilen bu kütüphaneler okuma kültürünün geliştirilmesi için kitap, internet hizmeti, zenginleştirilmiş dijital kitap içerikleri gibi birçok imkanı bir arada sunuyor.

Mezun olduğu okula Z-Kütüphane yaptı

Mezun olduğu okula Z-Kütüphane yaptı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim