• BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Mezitli’de Jacaranda Korulukları Artıyor

Mezitli’de Jacaranda Korulukları Artıyor
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, ilçeyi jacaranda ağaçlarıyla bezeme yolunda bir adım daha attı.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, ilçeyi jacaranda ağaçlarıyla bezeme yolunda bir adım daha attı. Belediye ve Mersin Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunları Derneği, jacaranda ağaçlarından oluşan bir koruluk oluşturdu. Koruluğa, Ankara katliamında yaşamını yitiren 103 kişi anısına bir Barış Anıtı da dikildi.

"Daha Yeşil Mezitli" yapmak adına oluşturulan koruluklara bir yenisi daha eklendi. ODTÜ Mezunlar Derneği üyeleri, Mezitli Belediyesi'nin tahsis ettiği alana jacaranda ağaçlarından koruluk oluşturdu. Koruluğun açılışı, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kadriye Girgeç ve dernek üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Açılışta konuşan Milletvekili Atıcı, Mezitli Belediyesi'nin yaptığı bu çalışmaların Mezitli'ye kimlik kazandırdığını belirtti. Doğayla koruluklarla Mezitli'ye bir kimlik kazandırıldığını vurgulayan Atıcı, "Mezitlililer, Mezitlili olma duygusunu, aidiyet duygusunu yaşıyorlar. Bunun için çok mutluyum. Ben de Mezitli'de yaşıyorum. Kendimi mutlu hissediyorum. Burası, insanların kardeşçe kol kola yaşadığı, yeşerdiği bir yer. Doğanın yeşermesine destek veren tüm sivil toplum örgütleri burada diyorlar ki, "Ne olursa olsun, biz insanlığımızdan vazgeçmeyeceğiz. Ankara Garı önünde sadece barış istedikleri için, sadece daha fazla özgürlük istedikleri için katledilen canlarımıza da sahip çıkacağız. Onlar bizim onurumuzdur'. Benim bu törenden anladığım bu" dedi.

Başkan Tarhan ise ODTÜ Mezunları Derneği'nin yaptırdığı bu koruluğun çocuklara daha yeşil bir Mezitli bırakmak adına önemli olduğunu söyledi. Jacaranda Koruluğu projesinin uzun süredir devam ettiğini dile getiren Tarhan, "Her boş bulduğumuz yeşil alana kurumlar ve kişilerin jacaranda ağacı dikmesi için yer temin ediyorduk. O alanlardan birisi de burası. Daha önce burayı İçel Soroptimist Kulübü, Lionslar, Mersin Barosu, bölüm bölüm ağaçlandırdı. Son olarak ODTÜ Mezunları Derneği'yle burayı doldurmuş oluyoruz. Her sonbahar ve ilkbaharda burası mor çiçek açan bir alan olacak. Daha sonra gezinti yollarını, oturma alanlarını da yapacağız. ODTÜ'lü arkadaşlarımız Ankara'da barış adına hiçbir suçu olmadan katledilen 102 kişinin adına buraya bir Barış Anıtı" da dikti. Onların da simgesi olacak burada, onları her zaman anacağız" diye konuştu.

Yakın bir zamanda Belediye Meclisi'nde alacakları kararla bir parka İnsan Hakları Parkı adını vereceklerini bildiren Tarhan, " ODTÜ'lüler bilimsel anlamda yaptıkları başarılarına, burada koru açılışıyla da yenisini eklediler, bize destek oldular. Böylesine bir anıt yaptırmak son derece anlamlı" ifadelerini kullandı.

Dernek Başkanı Girgeç de derneklerinin 60. yıl kutlamaları çerçevesinde Mezitli'de yapılan bu koruluğu oluşturduklarını kaydetti. Girgeç, "60. yıl koruluğumuzun açılış günü aynı zamanda ülkemizin en verimli ve güçlü kalemlerinden Uğur Mumcu'nun katledilişinin yıldönümüne denk geliyor. Büyük ustayı sevgi ve saygıyla anıyoruz. Bizler ODTÜ'lüyüz. ODTÜ'lü hiçbir sınırı, sınırlamayı kabul etmez. Özgür düşünür, düşüncelerini özgürce ifade eder. Bizi ODTÜ'lü yapan ODTÜ'nün başarma ve fark yaratma kültürüdür. ODTÜ'lü ülkenin ve dünyanın sorunları ile ilgilenir, çözüm arar. İşte ODTÜ ruhu budur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından beyaz güvercinler uçurularak koruluğun açılışı gerçekleştirildi.

Mezitli’de Jacaranda Korulukları Artıyor

Mezitli’de Jacaranda Korulukları Artıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim