• BIST 9887.33
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Mezitli Belediyesi’nden İlkokullarda Çevre Eğitimi

Mezitli Belediyesi’nden İlkokullarda Çevre Eğitimi
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ile Mezitli Soroptimist Kulübü, "Topla, Dönüştür, Dünyayı Değiştir" sloganıyla ilçede bulunan ilkokullardaki...

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ile Mezitli Soroptimist Kulübü, "Topla, Dönüştür, Dünyayı Değiştir" sloganıyla ilçede bulunan ilkokullardaki öğrencilere çevre eğitimi veriyor.

Mezitli Belediyesi ile Mezitli Soroptimist Kulübü, çevre kirliliğinin önlenmesi ve geri dönüşüm sisteminin genç kuşaklara anlatılması Amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi. "Topla, Dönüştür, Dünyayı Değiştir" sloganıyla başlatılan proje kapsamında, ilçedeki 23 ilkokulda okuyan öğrencilere 1 Mart 2016 tarihinden itibaren çevre eğitimi verilmeye başlandı. Projede, aldıkları eğitimlerle birer çevre avcısı ilan edilen öğrencilerin çevre bilincinin artırılması hedefleniyor. Mezitli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelinden Çevre Mühendisi Derya Bozkurt ile Çevre ve Jeoloji Mühendisi Birsen Feray Biçgel tarafından geri dönüşüm konusunda eğitim verilen öğrenciler, eğitici oyunların yanı sıra slayt gösterisi ve eğitici çizgi film seyrederek, geri dönüşüm konusunda bilgilendiriliyor.

Eğitim sonunda "Çevre ve Geri Dönüşüm" konulu afiş yarışması düzenleyeceklerini de belirten proje sorumluları, sıralamaya giren öğrencilere bisiklet, tablet bilgisayar ve 2016 yılı sonuna kadar belediye kurslarından ücretsiz faydalanma imkanı verileceğini bildirdiler. Her kategorinin kendi içerisinde değerlendirileceği yarışma ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 3 bölümden oluşacak. Başvurular 15 Nisan 2016 Cuma gününe kadar devam edecek.

"AMACIMIZ, ÇEVRE BİLİNCİNİ ARTTIRMAK"

Okullarda gerçekleşen eğitimleri yerinde incelemek amacıyla Dr. Hakan Kundak İlkokulu'nu ziyaret eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, öğrencilerle bir araya geldi. Çevreye karşı duyarlı nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Başkan Tarhan, "Mezitli Soroptimist Kulübü ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz projemiz çalışmalarını farklı okullarda sürdürüyor. Eğitimlerimize çevre mühendislerinin yanı sıra Mezitli Soroptimist Kulübü üyeleri de dönüşümlü olarak katılıyor. Buradaki en büyük amacımız yeni nesillerin çevreye olan duyarlılığını arttırmak" dedi.

Daha sonra minik öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Tarhan, öğrencilere "Küçük Prens" kitabı hediye etti.

Mezitli Belediyesi’nden İlkokullarda Çevre Eğitimi

Mezitli Belediyesi’nden İlkokullarda Çevre Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim