• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C

Meyve üreticisi Anadolu Etap'tan Gönen'e yatırım

Meyve üreticisi Anadolu Etap'tan Gönen'e yatırım
Türkiye'nin en büyük meyve üreticisi Anadolu Etap, Güney Marmara Bölgesi'ndeki yeni yatırımını Balıkesir'in Gönen ilçesinde bulunan İhtisas ve Karma...

Türkiye'nin en büyük meyve üreticisi Anadolu Etap, Güney Marmara Bölgesi'ndeki yeni yatırımını Balıkesir'in Gönen ilçesinde bulunan İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) yapacak. Anadolu Etap, Haziran ayına kadar hayata geçirmeyi planladığı depolama ve paketleme tesisinin arazisi için OSB yönetimiyle sözleşme imzaladı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Balıkesir ve Çanakkale'ye yatırım yapacak ulusal ve uluslararası firmalara bölgede rehber oluyor. Balıkesir Yatırım Destek Ofisi, Türkiye'nin en büyük meyve üreticisi Anadolu Etap'ın 20 dönüm kapalı alan büyüklüğünde tasnifleme tesisi ve soğuk hava deposu kurmak üzere Gönen Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi ile arazi tahsisi için aracı oldu. GMKA'nın yönlendirmesi ve teşvikleriyle OSB yönetimi ve firma arasında sözleşmeler imzalandı.

Sözleşmelerin imzalandığı toplantıya; GMKA Genel Sekreteri Esra Kocabaş, Balıkesir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Candan Şahin, Gönen Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Koç ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, OSB Müdürü Sinan Çalım, Anadolu Etap Lojistik ve Satın Alma Müdürü Okan Taylan ile Plantasyon ve Kamu İlişkileri Müdürü Tahir Kalyoncu katıldı.

Arazi tahsis sözleşmesinin ayrıntıları görüşüldüğü toplantıda değerlendirmelerde bulunan Gönen Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Koç, "Gönen OSB gerek arazi fiyatları gerekse endüstriyel arıtma tesisi gibi avantajlarıyla yatırımcılara çok cazip imkânlar sunuyor. Her sektörün ihtiyacına cevap verecek bir altyapıya ve lojistik sahibiz. Bunun yanında OSB yönetimi olarak yatırımcıya yer sağlama konusunda her türlü yardıma hazırız." dedi.

GMKA Genel Sekreteri Kocabaş ise GMKA olarak OSB'lerin büyümesi ve imkânlarının geliştirilmesini çok önemsediklerini bildirdi. OSB'lere verilen her desteğin dolaylı olarak oradaki sanayicilere verildiğini belirterek, "Son çıktığımız Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programından bölgedeki 3 organize sanayi bölgesinin projeleri destek almaya başladı. Bundan sonra da Organize Sanayi Bölgelerine destek vermeye devam edeceğiz. Çünkü bu bölgelere verilen destekler sanayicilerimize yarar sağlıyor." diye konuştu.

Anadolu Etap Lojistik ve Satın Alma Müdürü Taylan da haziran ayında tamamlanması planlanan yatırımın başlangıç aşamasında 200 istihdam sağlayacağını bu sayının zamanla artacağını ve meyvelerin ileri teknoloji ile işlenmesi konusunda da yeni yatırım ihtimalleri olduğu bilgisini verdi.

Meyve üreticisi Anadolu Etap'tan Gönen'e yatırım

Meyve üreticisi Anadolu Etap'tan Gönen'e yatırım

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim