• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Mevlüt Oral: Esnafa faydalı olmak için başkanvekilliğini kabul ettim

Mevlüt Oral: Esnafa faydalı olmak için başkanvekilliğini kabul ettim
Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanvekili oldu.

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanvekili oldu. Oral, "Esnafa faydalı olmak için başkanvekilliğini kabul ettim." dedi.

Geçen günlerde genel kurul yapan Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetimine Mevlüt Oral'ı da kattı. Eyüp Güler tekrar başkan seçilirken Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral'da yönetim kurulu listesinde yer aldı. Oral yapılan görev dağılımında başkanvekilliğine getirildi.

Emlakçılar Odası Başkanı ve Samsun Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanvekili Mevlüt Oral, kendisine Eyüp Güler tarafından teklif geldiğinde kooperatife faydalı olabileceğini düşünerek görevi kabul ettiğini söyledi. Başkan Oral, şunları kaydetti: "Biz birlik ve beraberlik içerisinde esnaf için mücadele etmeye çalışıyoruz. Eyüp Güler, bakkallar odasının yanı sıra kooperatif başkanlığını da yürütüyor. Bunların ardından birlik başkanlığına da gelince üzerindeki yük arttı. Kendisi de hem esnafa daha faydalı çalışmalar yapmak hemde kooperatifin daha verimli çalışması için bu teklifi bana sundu. Ben de bu teklife karşılık esnaf için olumlu yanıt verdim. Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurul ile hem yönetimde görev aldım hemde başkanvekili olarak görevlendirildim."

Esnafın zor bir süreçten geçtiğini anlatan Oral, "Esnaf kredi kullanmak isterken bizler ise kredi vermekte zorlanıyoruz. Kredi talebinde bulunan esnafın bankada kredi kartı borcu olsa dahi siciline işlediğinden kredisi onaylanmıyor. Bir an evvel sicil affının çıkmasını talep ediyoruz. Eğer sicil affı çıkmazsa kredi taleplerinin onaylanmama oranı günden güne artacak. İş hacminin düşük olmasından dolayı esnaf kendi, işi için değil borcunu kapatmak için kredi kullanıyor. Bu da kepenk kapatmalara dahi sebep oluyor." dedi.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim