• BIST 9889.67
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Mevlana Vuslatın 742. Yılında Aydın’da Anıldı

Mevlana Vuslatın 742. Yılında Aydın’da Anıldı
Mevlana Celaleddin-i Rumi, dünyadan ayrılışının 742. yılında Aydın'da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Mevlana Celaleddin-i Rumi, dünyadan ayrılışının 742. yılında Aydın'da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Aydın'da Mevlana'nın Rahmana Vuslatının 742. Yıldönümü Anma Programı Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Salonu'nda gerçekleştirildi. Anma etkinliğine Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Tansel Sarayköylüoğlu, Aydın protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Mevlana'nın Rahmana Vuslatının 742. Yıldönümü Anma Etkinlikleri kapsamında, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde Efeler Süleyman Demirel Anadolu Lisesi ile Nazili Sosyal Bilimler Lisesinin birlikte düzenledikleri program, büyük ilgiyle izlendi. Süleyman Demirel Anadolu Lisesi ile Nazilli Sosyal Bilimleri Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin oluşturmuş olduğu bir grup tasavvuf müziği dinletisi yanında Mevlana şiirleri, dostluk hikâyeleri okundu.

Nazili Sosyal Bilimler Lisesi müdürü Ali Çomruk'un açılış konuşmasından sonra Kuran-i Kerim Tilaveti ile devam eden programda, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Tansel Sarayköylüoğlu konuşmasında, "Hz. Mevlana'nın bütün insanlığı ilgilendiren soruları kendisine sorar. Onlarla hesaplaşır ve insanoğlunun dünyaya gönderiliş sebebi üzerinde durur. İnsanın gayesiz olmayacağını her şeyiyle mükemmel bir surette yaratılan en yüce varlık olarak onun yüce gayretinin yaratanı tanıma ve ona ibadet etmek olduğunu vurgular. Mevlana Celaleddin-i Rumi kusursuz bir varlıktır. Yüceliği, doğruluğu, iyiliği, hakikati arayanlara müjdeler veren bir sestir. Tüm kâinatın insanın emrine verildiğini insanın da Allah'ın emrine uyması gerektiğini bizlere öğretendir. Hz. Mevlana, sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolüdür. Bizlere düşen görev Hz. Mevlana'nın evrensel mesajlarına kulak vermek, o insanları yaşamak ve yaşatmaktır. Mevlana'nın yolu hak yoludur. Onun ve sözlerini doğru anlayıp işaret ettiği yola uymamız gerekmektedir" dedi .

Daha sonra Hz. Mevlana ile ilgili sunum "un da yer aldığı programın sonunda, ilgiyle izlenen sema gösterisi ve "Mevlana" konulu resim sergisinin gezilmesiyle son buldu.

Mevlana Vuslatın 742. Yılında Aydın’da Anıldı

Mevlana Vuslatın 742. Yılında Aydın’da Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim