• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Mevlana tüneli için ilk adım atıldı

Mevlana tüneli için ilk adım atıldı
Sivas'ta Mevlana Mahallesi ile Aydoğan Mahallesi'ni yer altından bağlayacak Mevlana Tüneli projesinde ilk adım atıldı.

Sivas'ta Mevlana Mahallesi ile Aydoğan Mahallesi'ni yer altından bağlayacak Mevlana Tüneli projesinde ilk adım atıldı. Tünelin Aydoğan çıkışında bulunan konutların yıkımına başlandı. Temeli ay sonunda atılacak tünelin, 2017 ortalarına doğru hizmete girmesi hedefleniyor.

Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas trafiğini büyük oranda rahatlatacak tünel projesinin temelini mart ayının sonu veya nisan ayının ilk haftasında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla atmayı planladıklarını söyledi. Başkan Sami Aydın, yıkım öncesi yaptığı açıklamada, evleri yıkılacak 23 hak sahibini mağdur olmamaları için belediyeye ait konutlara yerleştirdiklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Mevlâna ve Aydoğan projesi üzerindeyiz. Burada Tünelin Aydoğan Mahallesi'nde oturan 23 ev sahibi vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Sivas için büyük öneme sahip bu proje için vatandaşlarımız bizlere destek oldular, yardımcı oldular. Biz de vatandaşlarımızın mağdur olmaması için belediyemize ait 23 konuta vatandaşlarımızı yerleştirdik. Buradaki mülkiyetlerin de 18 uygulaması yapıldı. Buradaki mülkiyetleri değerlendirip daireleri yapılana kadar vatandaşlarımız bizim misafirlerimiz. Burada hiçbir ailemiz mağdur olmadı."

"ŞANTİYELER KURULDU"

Mevlana Tüneli için bu ayın sonunda veya nisan ayının başında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla temel atma töreni gerçekleştireceklerini aktaran Sami Aydın, "Sivas için çok önemli olan bu proje Sivas Belediyesi'nin bugüne kadar tek kalemde yapmış olduğu en büyük proje. Hem trafiği hem de ticareti rahatlatacak bu projemizin hayata geçmesinde hem başkan yardımcılarımız hem belediye bünyesinde görev yapan teknik arkadaşlarımız çok yoğun bir çalışma ortaya koydular, müteahhit firmamızda kış ayı olmasına rağmen altyapılarını tamamlayarak şantiyelerini kurdular, bu çalışmada emeği olan herkese teşekkür ediyorum." sözlerini kaydetti.

2017'DE BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

2017 yılının ortalarında tünelin yollarıyla beraber şehrin hizmetine sunulmasının hedeflendiğini dile getiren Başkan Aydın, şöyle devam etti: "Sivas'ta trafiğin ciddi şekilde rahatlayacağına inanıyoruz. Sivas Lisesi kavşağından Ulu Camii kavşağına, Mehmet Paşa kavşağına varıncaya kadar birçok projenin yükünü azaltacak bir proje. Bu proje ile merkez dışında ikinci bir ring oluşturuyoruz. Şehrin doğusu ile batısı, kuzeyi ile güneyi arasında bağlantıyı sağlamak için şu anda merkeze uğramak zorunda vatandaşlarımız. Ancak bu proje tamamlandığında böyle bir zorunluluk kalmayacak, merkez dışında yeni bir arter oluşacak. Hem prestijli ham maliyetli bir proje, bu bölgeye de değer katacak; ticaretini ve sosyal hayatını da olumlu etkileyecek bir proje. Bu çalışmada emeği olan herkese teşekkür ediyorum, özellikle bize yardımcı olan mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum."

Sami Aydın'ın konuşmasının ardından söz alan mahalle sakinlerinden Ahmet Çınar ve Raife Yaprak ise tünelin Sivas'a hayırlı olmasını dileyerek, Özbelsan'ın vermiş olduğu evlere taşındıklarını, mağdur olmadıklarını ifade etti.Cihan

Mevlana tüneli için ilk adım atıldı

Mevlana tüneli için ilk adım atıldı

Mevlana tüneli için ilk adım atıldı

Mevlana tüneli için ilk adım atıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim