• BIST 9932.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

MEÜ’de Ayaktan Kemoterapi Ünitesi Açıldı

MEÜ’de Ayaktan Kemoterapi Ünitesi Açıldı
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'nde İç Hastalıkları Anabilim Dalı Tıbbi Onkoloji Polikliniği ve Ayaktan Kemoterapi Merkezi açılarak, kanser...

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'nde İç Hastalıkları Anabilim Dalı Tıbbi Onkoloji Polikliniği ve Ayaktan Kemoterapi Merkezi açılarak, kanser hastalarının hizmetine sunuldu. Kemoterapi Merkezi'nde VIP odaları, ücretsiz kahvaltı ve çay ile müzik dinletileri de hastaların hizmetinde olacak.

Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Tıbbi Onkoloji Polikliniği ve Ayaktan Kemoterapi Merkezi'nin açılışı törenle gerçekleştirildi. Törene, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Ali Kaya, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce, dekanlar ile akademik ve idari personel katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Çamsarı, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde son açılan bölümlerle birlikte yan dallarda neredeyse bulunmayan bölüm kalmadığını vurguladı. Onkoloji bölümüne en baştan bu yana önem verdiklerini belirten Çamsarı, "Bu bölümün bölgemizde eksik olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini görüyorduk. Bugün açılışını yaptığımız ayaktan kemoterapi ünitesinin sadece bir başlangıç olduğunu söyleyebiliriz. Hastanemizin yasal statüsüyle ilgili düzenlemelerin sonrasında daha geniş çapta hizmetler olacak. İlimizdeki onkoloji hastalarına bu hizmeti sunabildiğimiz için mutluyuz" dedi.

İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Sezer ise yeni açılan bölümde 7 hemşirenin görev yapacağını söyledi. Merkezde, kemoterapi hastalarının günlük tedavileri için 33 koltuk olduğunu ifade eden Sezer, "Kemoterapi hastaları, daha özel ilgi gerektiren hastalar. Bazen hastalar yalnız kalmak da istiyor. Bunun için VIP odalarımızı devreye soktuk. Hastalar için günlük olarak ücretsiz kahvaltı ve çay servisimiz var. Zaman zaman hastalara moral olması için müzik dinletileri de düşünüyoruz. Hasta yakınları için ayrıca bir bekleme odası yapıldı. Mersin için daha fazlasına ihtiyaç olsa da bu bölgenin en iyi, en yeni, en modern kemoterapi birimi oldu burası. Günde ortalama 70-80 hastaya hizmet verebilecek durumdayız. Poliklinik olarak da ayda bin 500 onkoloji hastasının tetkik ve tedavisi planlanıyor. Onkoloji hastanesinin hayata geçirilmesiyle yatak ünitesiyle hizmet verilmesini umuyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından merkezin açılışı gerçekleştirildi.

MEÜ’de Ayaktan Kemoterapi Ünitesi Açıldı

MEÜ’de Ayaktan Kemoterapi Ünitesi Açıldı

MEÜ’de Ayaktan Kemoterapi Ünitesi Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim