• BIST 9890.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Metro vagonları için iki katlı yer altı otoparkı yapılacak

Metro vagonları için iki katlı yer altı otoparkı yapılacak
Genişleyen metro ağında kullanılmak üzere 85 yeni vagonun üretimi devam ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi, bunlar için Halkapınar'da kuracağı iki...

Genişleyen metro ağında kullanılmak üzere 85 yeni vagonun üretimi devam ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi, bunlar için Halkapınar'da kuracağı iki katlı yer altı otoparkının yapım ihalesini tamamladı. 93 milyon liraya mal olacak tesiste, aynı anda 115 vagon park edebilecek.

Büyükşehir Belediyesi, bir yandan Evka 3-Bornova Merkez, Buca ve Fahrettin Altay-Narlıdere İstihkam Okulu hatları ile daha da genişleyecek olan metro sistemi için yeni araç temin ederken diğer yandan da bunların depolama ve bakımları için yeni tesis çalışmalarını sürdürüyor. Metro ağında kullanılacak 85 vagonlu 17 adet yeni tren setinin imalatını başlatan belediye, bunların depolanacağı yer altı tesislerinin kurulması için yapım ihalesi sürecini de tamamlayarak yer teslimini yaptı.

115 VAGON KAPASİTELİ

Her geçen gün genişleyen İzmir Metrosu filosunun bakım ve depolanması için Atatürk Stadı önü ve Şehitler Caddesi'nden başlayıp Osman Ünlü Kavşağı ve Halkapınar metro depo alanına uzanan bölgede oluşturulacak yeni tesis, 115 vagon kapasiteli olacak. Toplam 15 bin metrekarelik alanda iki katlı inşa edilecek yer altı bakım ve depolama tesisinde, havalandırma ve herhangi bir yangın anında oluşan dumanı tahliye etmek için jet ve aksiyel fanlardan oluşan havalandırma sistemi kurulacak. Periyodik bakımın yapılacağı yükseltilmiş hatların bulunduğu bölümde, araç ve parça bakımı yapmak üzere basınçlı hava sistemi tesis edilecek. Tesisin dışında araçların hareketli olarak yıkanmasını sağlayacak otomatik sistem de kurulacak. Ulusal yangın yönetmeliklerine uygun olarak bina içi sulu yangın söndürme (dolap), sprinkler (yangın söndürme) sistemleri ve itfaiye dolum ağzı yapılacak. Yer altı araç depolama tesisinde trafo merkezi ve trenlerin enerjisini sağlayan üçüncü ray sistemi de oluşturulacak. Ayrıca tesise yangın algılama ve ihbar, kamera ve SCADA sistemleri kurulacak. Yer altı vagon otoparkı, 92 milyon 722 bin liraya mal olacak.

Metro vagonları için iki katlı yer altı otoparkı yapılacak

Metro vagonları için iki katlı yer altı otoparkı yapılacak

Metro vagonları için iki katlı yer altı otoparkı yapılacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim