• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Metinbilim Enstitüsü’nden Eskişehir’e Kültür Gezisi

Metinbilim Enstitüsü’nden Eskişehir’e Kültür Gezisi
Metinbilim Enstitüsü Derneği'nin organizasyonu ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kötekli Gençlik Merkezi'nin desteğiyle, Metinbilim...

Metinbilim Enstitüsü Derneği'nin organizasyonu ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kötekli Gençlik Merkezi'nin desteğiyle, Metinbilim Derneği ve Metinbilim Topluluğu mensubu öğrenciler, kültürel amaçlı Eskişehir gezisi düzenlediler.

70 gencin katıldığı ve finansmanını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün karşıladığı gezi süresince gençler Eskişehir ve civarındaki kültürel zenginliğe sahip yerleri gezdiler. Gezinin ilk gününde, Mihalıççık İlçesi civarındaki Sarıköy'de bulunan Yunus Emre Türbesi ve Külliyesi ziyaret edildi. Yunus Emre ile ilgili kısa bir bilgi edinildikten sonra, Yunus Emre'nin ilk mezarı olan yerden başlayarak bütün külliye gezildi.

Aynı gün Eskişehir merkezindeki tarihî özelliğine tekrar kavuşturulan Odunpazarı mevkiinin gezen gençler, Kurşunlu Camii'ni ve civarındaki Cam Atölyesi ve Müzesini, Lületaşı Müzesini ziyaret ettiler. Balmumu Müzesi'ni de gezen gençler, müzede siyasetçi, müzisyen, sinema sanatçısı, gazeteci, bilim adamı gibi güncel kişilerin ve Yunus Emre, Battal Gazi gibi tarihî şahsiyetin balmumundan yapılmış heykellerinin bulunduğu bölümleri gezdi. İlk günkü gezinin sonuna doğru Şelâle Park'a çıkıp Eskişehir'e tepeden bakan gençler Eskişehir'in panoramik görüntüsünü seyredip fotoğraflar çekerken, Porsuk Nehri'nin kenarında düzenlenmiş Kentpark'ın doğal güzelliğinde dinlendiler.

Gezinin ikinci gününde, 2013 yılında yapılan Dede Korkut Anıtı ve minyatürleri gezildi. Eskişehir'in 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti münasebetiyle gerçekleştirilen Dede Korkut Anıtı projesini yakından inceleyen gençler, hocaları Yrd. Doç. Dr. Ümral Deveci'nin de konuyla ilgili olarak verdiği bilgilerle, Dede Korkut Hikâyeleri ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi oldular. Sazova Parkı-Bilim Sanat Müzesi, Masal Şatosu, Su Altı Müzesi, Korsan Gemisi ve Bilim ve Deney Merkezi de ziyaret eden gençler, bilim-sanat konusunda gerçekleştirilen görselliği seyrettikten sonra, Masal Şatosu'nda, çocuklukların da dinledikleri ve Halk Edebiyatı derslerine de konu olan masallarla ilgili somut malzemelerle karşılaşmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını açıkladılar.

Metinbilim Enstitüsü’nden Eskişehir’e Kültür Gezisi

Metinbilim Enstitüsü’nden Eskişehir’e Kültür Gezisi

Metinbilim Enstitüsü’nden Eskişehir’e Kültür Gezisi

Metinbilim Enstitüsü’nden Eskişehir’e Kültür Gezisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim