• BIST 9524.59
  • Altın 2484.08
  • Dolar 32.5023
  • Euro 34.683
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Meteoroloji uyardı: Asıl kış bugün başlıyor

Meteoroloji uyardı: Asıl kış bugün başlıyor
Pazartesi günü tüm yurtta hava sıcaklığı düşecek ve ağır kış koşulları kendini hissettirecek.

Meteoroloji yılın ilk hafta başı için uyarı yaptı. Pazartesi gününden itibaren yeniden soğuk havadalgası geliyor. Özellikle salı, çarşamba, perşembe günlerinin çok soğuk olması bekleniyor. Soğuk ve yağışlı hava 2015’in ilk günlerinde de Türkiye’nin büyük bölümünde etkili olacak.

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Balıkesir çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'in yağmur ve sağanak geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun yağmur ve karla karışık yağmur, yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyılarının yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğleden sonra Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

FETHİYE-ANTALYA YOLU KAPANDI

Fethiye-Antalya karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. 
Fethiye-Antalya karayolu Karabel mevkiinden itibaren aşırı kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı. Karayolları ekipleri tuzlama ve küreme ile yolu trafiğe açmaya çalışırken, yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Yaklaşık 10 santim yağan kar trafiği felç ederken, zincir ve kış lastiği olmayan araçlar yolda kaldı.

Sürücüler, "Ani yağan kar yağışı trafiği felç etti. Karayolları ekipleri yolu açmaya çalışıyor. Saatlerdir bekliyoruz" dedi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim