• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

MESOB Başkanı Geriter seçimleri değerlendirdi

MESOB Başkanı Geriter seçimleri değerlendirdi
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Manisa'da ocak ayı itibariyle başlayan ve mart ayına kadar devam edecek olan oda...

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Manisa'da ocak ayı itibariyle başlayan ve mart ayına kadar devam edecek olan oda seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Birliği bağlı odalarda yaşanan genel kurul heyecanını değerlendiren MESOB Başkanı Geriter, "Çiftçinin temel anlamda bir terimi vardır. Harman yeri, harman zamanı dediğimiz. Biçilmesi, toplanması hasat zamanıdır. Esnaf ve sanatkarımızın da 4 yılda bir yapmış olduğu genel kurullar 2018 yılı 1 Ocak itibariyle sadece Manisamızda değil, Türkiye genelinde başladı. Türkiye genelinde 3 bin 140 meslek odamız bulunuyor. Ayrıca 81 tane de il birliğimiz var. Bütün bunlara kayıtlı mevcut esnaf ve sanatkarımız var. 1 milyon 670 bin tane esnafımız bulunuyor. Manisamızda ise 50 bin aktif esnaf ve sanatkarımız bulunuyor. İşte 50 bin kişiyi ilgilendiren, kendi gelecekleriyle ilgili, kendi çalışmalarıyla ilgili kendilerini yönetecek odalarımızda genel kurullarımız 1 Ocak itibariyle başladı. Genel kurullar ocak, şubat ve mart aylarında devam edecek. Nisan ayımız boş, mayıs ayında federasyon seçimlerimiz başlayacak. Bu federasyon seçimlerimizden sonra da eylül ayında tepe kuruluşumuz olan TESK'in genel kurulu, seçimleri olacak" dedi.

9 Ocak itibariyle Manisa'da 10 odanın genel kurulunun yapıldığını ifade eden Geriter, yapılan bu 10 genel kuruldan iki odada görev değişiminin olduğunu belirtti. Geriter, "Seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. 93 odadan 83'ünü genel kurullarını yapacak. Manisa bugün batıda olan bir kentimiz. Esnaf ve sanatkarıyla ülke genelinde yerini almış bir ilimiz. Manisa'ya, Manisa esnafına, ahilik kültürüne yaraşır bir olgunlukta bu genel kurulların yapılacağını ve yapıldığını da ifade etmek istiyorum. Arkadaşlara hayırlı olsun, seçilenler bizim başkanımızdır. İnşallah sıra bize gelince bizde onların başkanı oluruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim