• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları Başladı

Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları Başladı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı MEYBEM firması tarafından Bartın Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle tehlikeli ve çok tehlikeli 40...

Bartın'da Mesleki Yeterlilik Belgesi için sınavlara başlandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı MEYBEM firması tarafından Bartın Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle tehlikeli ve çok tehlikeli 40 meslek dalında zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi için ilk sınav inşaat sektöründe gerçekleştirildi.

Sınav ve belgelendirme yapmakla yetkilendirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) A.Ş.'nin tarafından yapılan sınava, uzman eğitmen-ler Ekrem Dirier, Fatih Kaynak'ın yanı ıra Bartın TSO Genel Sekreteri Mustafa Soyal ile K Belgesi Birim Yetkilisi Cengiz İzler ve adaylar katıldı.

"İVEDİLİKLE ALINMALI"

İnşaat, otomotiv, enerji ve metal sektörlerindeki 40 meslek dalında mesleki yeterlilik belgesi olmayanların 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren istihdam edilemeyeceğini kaydeden Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, "Denetimlerde ve iş kazaları gibi istenmeyen durumlarda zor durumda kalınmaması ve mağduriyet yaşanmaması için MYK belgelerinin ivedilikle alınması gerekiyor. 6645 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ülkemizde tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olma zorunluluğu getirildi. Yasa gereğince, meslek lisesi, meslek yüksekokulu diploması ve mesleki eğitim merkezinden alınmış diplomalar dışındaki tüm belgeler geçerliliğini yitirdi. Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile ilk etapta 40 meslek dalında, mesleki yeterlilik belgesi olmayanlar 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren istihdam edilemeyecek. Mesleki yeterlilik belgesi olmadan çalıştırılması halinde her bir çalışan için 500 lira idari para cezası öngörülüyor" dedi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları Başladı

Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim