• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Mesleki Eğitime Dev Proje

Mesleki Eğitime Dev Proje
Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Mali Destek Programı kapsamından desteklenen "Girişimcilik ve Yenilikçilik...

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Mali Destek Programı kapsamından desteklenen "Girişimcilik ve Yenilikçilik İçin Mesleki Eğitim Projesi" onaylandı.

Genç istihdamı destekleyip işsizlik oranını azaltarak sürdürülebilir bölgesel kalkınma için yeni sektörlerin oluşumuna destek sunmak amacı ile hazırlanan 12 ay süreli ve 300 bin Euro bütçeli "Girişimcilik ve Yenilikçilik İçin Mesleki Eğitim Projesi" ile mezun olmuş 120 öğrenciye mesleki eğitim verilecek. 30 öğrenciye yenilenebilir enerji, 30 öğrenciye metal rolyef, 30 öğrenciye mobilya ağaç oyma, 30 öğrenciye ise süsleme tornacılığı alanında 300'er saat mesleki eğitim verilecek olan projenin sonunda kursiyerler için KOSGEB aracılığı ile girişimcilik kursu açıp girişimcilik belgesi almalarının da sağlanacağı açıklandı.

Proje ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem Erliğ, istihdam ve yeni iş alanları oluşturulması açısından projenin Muş adına çok önemli olduğuna değinerek, projenin başarılı bir şekilde yürüteceklerini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Mali Destek Programı kapsamında sunulan bin 41 projeden kabul gören 59 proje arasında olmanın çok büyük bir başarı olduğunu söyleyen Erliğ, "Üniversiteler, belediyeler, il özel idareleri ve meslek liselerinin proje sunduğu program kapsamında projesi kabul gören bir meslek lisesi olmak bizi çok mutlu etti. Bu proje ile 120 öğrencimiz çok önemsediğimiz meslek alanlarında en iyi şekilde yetiştirilecek. Kurs sonunda girişimcilik belgesi alarak devlet desteği ile iş kurmaları içinde önleri açılacak olan bu kursiyerlerimiz Muş'a önemli katkılar sağlayacaklardır. Projemiz Muş'a istihdam ve kalkınma anlamında çok katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim