• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılmasına Bitlis’ten tepkiler

Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılmasına Bitlis’ten tepkiler
Bitlis'te bir araya gelen sivil toplum örgütü temsilcileri, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmasına tepki gösterdi.

Bitlis'te bir araya gelen sivil toplum örgütü temsilcileri, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmasına tepki gösterdi.

Ulu Camii Meydanı'nda yapılan açıklamada konuşan Best-Der Bitlis Şube Başkanı Emrullah Uysal, Mescid-i Aksa'nın İsra süresinde adı geçen, etrafı mübarek kılınmış, Peygamberlerin uğradığı, oradan da miraca yükseldiği, Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi'den sonra üçüncü kutsal mescitten birisi olduğunu hatırlattı. Mescid-i Aksa'nın Hz. Ömer'den ümmete emanet olduğunu belirten Uysal, "Hz. Ömer'in ümmete emanetidir. Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı esaretten kurtarmak, Siyonist işgale son vermek her Müslüman için büyük bir idealdir. Kudüs, dünyanın sancağıdır. Onu elinde bulunduran dünyaya yön verir, şekil verir. Bu mânâda bir hakimiyet alametidir. İslam dünyasının aydınlık günleri Kudüs'ün işgali ile yerini karanlık günlere bırakmıştır. Kudüs'ün özgürlüğünü savunmadan; ne özgürlük ne de insan hakları savunuculuğu yapılamaz. Şunu net olarak anlamak gerekir ki, Kudüs meselesi sadece Filistinli Müslümanların veya Arapların meselesi değil, tüm dünya Müslümanlarının üzerinde imanî bir sorumluluktur. Allah dışındaki tüm mâbudlara başkaldırmanın, esaret zincirlerini kırmanın, Allah'a hanifler olarak yönelmenin, hür olmanın adıdır Kudüs. Müslümanların Asya'da, Avrupa'da ve Afrika'da küffarın eline bırakmak zorunda kaldığı çok sayıda şehirler, bölgeler olmuştur. Ancak hiçbiri Müslümanları ilk kıblemiz olan Kudüs'ün işgali kadar hüzne boğmamıştır. Hatta Kudüs Fatih'i Selahaddin Eyyûbi, Kudüs yeniden fethedilince kadar gülmeyi kendisine haram kılmıştır. Kudüs tarih boyunca birçok işgale ve ihanete maruz kalmıştır. Ancak bu işgal ve zulümlerin en acısı ve en sonuncusunu şu anda Siyonistlerin eliyle yaşamaktadır. Başta İngiltere, ABD ve batılı emperyalistlerin komplo, tezgâh ve savaş politikaları sonucu İslam ümmetinin bağrına bir hançer misali saplanan bu Siyonist çete, başta Filistin halkı olmak üzere tüm ümmete acılar yaşatmıştır ve yaşatmaya devam ediyor. Ümmetin içinde bulunduğu gaflet ve dağınıklığı fırsat bilen Siyonist rejim, katliam ve sürgün politikalarını rahatlıkla uygulamaktadır. Buna karşın Siyonist rejim ve işbirlikçileri, seçimle işbaşına gelerek Filistin'in meşru hükümeti olan ve işgale karşı şereflice direnerek dünya Müslümanlarının da izzet ve şerefini koruyan İslami direniş hareketi Hamas'ı "terörist" ilan edecek kadar alçalabilmektedir. Kudüs bizim yüreğimizi dağlayan bir yaramızdır ve ümmet olarak bizim değişmez gündemimiz olmalıdır" diye konuştu.

Best-Der Bitlis Başkanı Uysal, geçmişte peygamberleri katledenlerin bugün de Mescid-i Aksa'yı yıkmak istediklerini sözlerine ekleyerek, "Biz, bir tek ümmetiz ve İslam düşmanlarına karşı birlikte hareket etmeliyiz. Kendi aramızda bazı konularda ihtilaf edebiliriz, ancak tefrikaya düşmemiz ve parçalanmamız haramdır. İyi bilmek gerekir ki; İslam topraklarında bugün var olan tüm savaş ve kaos ortamı, Siyonist İsrail'in güvenliğini tesis etmek içindir. Büyük şeytan Amerika, Siyonist İsrail, emperyalist batı ve işbirlikçisi hainlerin arada bir ağızlarına aldıkları barış sözcükleri de terör şebekesi İsrail'i meşrulaştırmak ve Filistin'i asıl sahiplerinden arındırmak içindir. Siyonist Yahudiler geçmişte nice peygamberleri katlettiler. Bugün de Mescid-i Aksa'yı yıkmak için çalışıyorlar. Mescid-i Aksa'nın yıkılması, ümmet onurunun ayaklar altına alınması demektir. Tüm Müslümanlar; bu davaya destek vermek, maddi ve manevi imkânlarını seferber etmek mecburiyetindedirler. Ümmetin onuru ayaklar altına alınırken, gayret ve hamiyet sahibi hiçbir mümin bu trajediye sessiz kalması düşünülemez. Özellikle son günlerde Mescid-i Aksa'yı ibadette kapatmak suretiyle Müslüman kardeşlerimizi katletmektedir. Kardeşlerimiz Mescid-i Aksa için direnmektedir. Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu buradan haykırıyoruz. Kudüs özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.

Ulu Camii Meydanı'ndaki açıklamadan sonra toplanan kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılmasına Bitlis’ten tepkiler

Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılmasına Bitlis’ten tepkiler

Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılmasına Bitlis’ten tepkiler

Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılmasına Bitlis’ten tepkiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim