• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Mersin'de Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri

Mersin'de Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri
Sağlık Bakanlığı tarafından bu yılın ’Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı’ edilmesinin ardından başlayan yürüyüşler, hız kesmeden devam ediyor. Bu haftada lise öğrencileriyle gerçekleştirilen yürüyüşte, obeziteye dikkat çekildi.

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda, Mezitli Toplum Sağlıı Merkezi’nin organize ettiği yürüyüş, Mersin İdman Yurdu Meydanı’ndan başlayıp, Barış Meydanı’na gidilerek, tekrar başlangıç noktasına dönülmesi ile sona erdi.

Bu hafta lise öğrencilerinin katıldığı yürüyüşte, obeziteye dikkat çekildi. Yürüyüş sonrası açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, son yıllarda tüm dünyada mücadelesi yoğun bir şekilde devam eden, uzun süreli enerji dengesizliği sonucunda oluşan ve birçok hastalığın ortaya çıkmasına zemin hazırlayarak yaşam süresini ve kalitesini olumsuz yönde etkileyen obezitenin en önemli sebeplerinden birinin fiziksel aktivitenin yetersiz olması olduğunu söyledi.

Fiziksek aktivitenin en basit hali ile enerjiyi harcamak için vücudun hareket etmesi olarak tanımladıklarını belirten Kemik, "Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizlik dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almakla birlikte obezitenin ana nedenlerinden birisidir. Bu yüzden fiziksel aktivitenin arttırılması sadece bireysel değil toplum sağlığının korunması açısından önem arz ettiğinden, toplum tabanlı bir yaklaşım gerektirmektedir.

Çağımızın hastalığı obezitenin önlenmesinde sağlıklı beslenme kadar düzenli egzersiz yapmakta önemlidir. Egzersizi planlı, programlı ve gün içerisinde belli bir kalori harcamaya yönelik olarak yapılan hareketler olarak tanımlayabiliriz. En iyi ve kolay egzersiz yürüyüştür.

Günlük 45 dakika orta hızda yapılan egzersiz pek çok kronik hastalıkların oluşum riskini azaltmakla birlikte, ideal kiloya ulaşmada ya da kiloyu korumada, metabolik hızı arttırmakta, stres ve depresyondan uzaklaştırma gibi pek çok faydasını sayabiliriz" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim