• BIST 9876.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Mersin’de ’S’ Plaka Tartışmaları

Mersin’de ’S’ Plaka Tartışmaları
Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, Büyükşehir Belediyesi İhtisas Raporu ve UKOME kararınca onaylanan 110 adet "S" plakanın,...

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, Büyükşehir Belediyesi İhtisas Raporu ve UKOME kararınca onaylanan 110 adet "S" plakanın, ihale yoluyla satılması kararının Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaşanan siyasi çekişmeler sonucu onaylanmadığını belirterek, kararın geri çekilmesinin şokunu yaşadıklarını söyledi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini siyasi çekişmeleri bir kenara bırakıp, mevcut esnafın hak ve menfaatlerini koruyacak karar almalarını istediklerini vurgulayarak, söz konusu teklifin yeniden meclis gündemine getirilip, Bakanlar Kurulu kararına göre onaydan geçmesini umut ettiklerini kaydetti. Aydın, açıklamasında, Büyükşehir Belediyesince teknik ve bilimsel değerlendirmenin yapıldığı ihtisas komisyonunca şehrin büyümesi, nüfus, öğrenci ve işyeri sayılarındaki artış gibi nedenlerin göz önünde bulundurularak 110 adet servis aracına ihtiyaç duyulduğu, söz konusu plakaların günün şartlarındaki piyasa değeri üzerinden ihale yoluyla satılması için rapor tutularak, bu raporun Büyükşehir Ulaştırma Daire Başkanlığınca (UKOME) tarafından onaylanıp meclise taşındığını hatırlattı.

Başkan Aydın, 8 aydır kamu oyunu meşgul eden 110 adet "S" plaka satışı konusunun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz aylarda yapılan oturumunda farklı siyasi partilere mensup meclis üyeleri arasındaki siyasi çekişmeler sonucu satış ihalesinin onaylanmayıp, kararın geri çekildiğini belirtti. Büyükşehir Meclisinde görev yapan bütün siyasi parti meclis üyelerini kısır döngü içerisindeki çekişmeleri bir tarafa bırakıp, mevcut esnafa sahip çıkmaları için sağ duyuya davet eden Aydın, " Aylardır sürüncemede kalan bu karardan dolayı esnafımız arasında Büyükşehir Belediye Meclisine yönelik bir güvensizlik olgusu oluşmaya başlamıştır. Belediye Meclisimizde ilimiz için hizmet eden tüm meclis üyelerine güvenmek istiyoruz. Esnafımız ekmeklerinin elinden alınmamasını ve haklarının korunması için söz konusu kararın tekrar meclise getirilip onaylanması konusunda meclisimizi göreve davet ediyoruz" dedi.

Aydın, Büyükşehir Belediyesi UKOME Daire Başkanlığı'nın da kurumlarınca hazırlanan ihtisas komisyon raporunun arkasında durmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim