• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Mersin’de Doktorlara Travma Resüsitasyon Kursu Veriliyor

Mersin’de Doktorlara Travma Resüsitasyon Kursu Veriliyor
Mersin'de kamu hastaneleri, 112 acil sağlık hizmetleri ve üniversite hastanesinde görev yapan 30 doktora, travmalı hastaya acil yaklaşımın anlatıldığı...

Mersin'de kamu hastaneleri, 112 acil sağlık hizmetleri ve üniversite hastanesinde görev yapan 30 doktora, travmalı hastaya acil yaklaşımın anlatıldığı Travma ve Resüsitasyon Kursu düzenlendi.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirilen ve 4 gün sürecek kursta, eğitimci olarak Mersin İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı'nın yanı sıra Tıp Fakültesi öğretim üyeleri de görev alacak.

MEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin acil servis salonunda verilen kursun ilk gününde açış konuşması yapan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, travma ve resüsitasyon kursunun önemine değinerek, acil sağlık hizmetlerinin çok dinamik bir alan olduğuna vurgu yaptı. Rektör Çamsarı, Sağlık Müdürlüğü ile her alanda iş birliğini sürdüreceklerini ve kursun belirli aralıklarla tekrarlanacağını söyleyerek, kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra kursun ilk dersini veren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Başaralı, sağlık personelinin sahada sıkça karşılaştığı travma senaryoları ile ilgili bir sunum yaptı. Acil sağlık hizmetlerinde görev yapan personelin sürekli olarak kendisini yenilemesi ve gelişmelere karşı açık olması gerektiğini belirten Başaralı, kendisinin de idarecilik görevi üstlenmeden önce 112 acil sağlık hizmetlerinde görev yaptığını dile getirdi. Bu süreçte birçok vaka ile karşılaştığını aktaran Başaralı, "Sahadaki tecrübeme dayanarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim; ilk yardım hayat kurtarır ama doğru ve bilinçli ilk yardım. Zaman zaman medyaya da yansıyan olumsuz ilk yardım örnekleri görmekteyiz. Vatandaşlarımız bir olay anında iyi niyetle kazazedeye müdahale ediyorlar. Fakat ilk yardım konusunda bilgi ve eğitimi olmadan yapılan ilk yardım bazen kazazedeyi sakat bırakabiliyor" dedi.

Kursun sonunda yapılacak yazılı ve uygulamalı sınav sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

Mersin’de Doktorlara Travma Resüsitasyon Kursu Veriliyor

Mersin’de Doktorlara Travma Resüsitasyon Kursu Veriliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim