• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Sona Erdi

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Sona Erdi
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Mersin Uluslararası Bisiklet Turu, 4. etap yarışlarıyla sona erdi.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Mersin Uluslararası Bisiklet Turu, 4. etap yarışlarıyla sona erdi. Yarışmalar sonucunda genel klasmanda birinciliği Konya Torku Şekerspor Continental Spor takımı elde etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Bisiklet Federasyonu işbirliği ile bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Mersin Uluslararası Bisiklet Turu "Tour Of Mersin', düzenlenen dört günlük etabın ardından sona erdi. 8 ülkeden 10 takım ve 102 sporcunun katıldığı Tour Of Mersin'in son etabı, Özgecan Barış Meydanı'nda başlayıp yine aynı noktada son buldu.

Yarışmacılar birinci parkurda Anamur'un ören yerlerinden geçerken ikinci parkurda Silifke Kalesi'nin muhteşem manzarası ve Kızkalesi'nin güzelliklerini görme imkanı buldu. Cumartesi günü gerçekleşen üçüncü parkurda ise Tarsus'taki Eshab-ı Kehf'in manevi duygusu ile yarışmacılar pedal çevirdi.

Yarışmanın üçüncü etabının sonunda dünyaca ünlü sanatçı Gatto Gabriel Özgecan Barış Meydanı'nda konser verdi. İlginin yoğun olduğu konserde Mersinliler doyasıya eğlenme fırsatı buldu.

Renkli görüntülerin yaşandığı Mersin Uluslararası Bisiklet Turu "Tour Of Mersin'in son gününde dans gösterilerinden akrobasi gösterilerine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluştu.

Dört gün boyunca toplamda 556 kilometre yol kateden yarışmacılar, Tour of Mersin'in son gününde de pedallarını dereceye girebilmek için çevirdi. Dört gün boyunca vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışlara Türkiye'den Konya Torku Şekerspor Continental Spor damga vurdu. Yarışmanın son gününde dördüncü etap klasmanında birinciliği Nasr Dubai takımından Abelouache Essaid alırken, Nasr Dubai takımından Alhammadi Yousif ikinciliği, Minsk Cycling Club takımından Ramanau Raman üçüncülüğü göğüsledi.

Yarışların Etap Klasmanında ve Yokuş Klasmanında Torku Şekerspor Continental Team sporcusu Nazım Bakırcı birinci olurken, Sprint Klasmanında ise birinciliği Nasr Dubai takımından Abelouache Essaid aldı.

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nun son etabında Palmcity, Toroslar ve Forum Mersin Kapısı'nda ilk üçe giren yarışmacılara da ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Yılmaz, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Mersin İl Jandarma Komutanlığı ve Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü yetkililerine organizasyona verdikleri desteklerden dolayı teşekkür şiti takdim etti.

Ödül töreninin sonunda ünlü Latin Sanatçı Gatto Gabriel de alana gelenlere mini bir konser verdi.

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Sona Erdi

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Sona Erdi

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Sona Erdi

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Sona Erdi

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Sona Erdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim