• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Mersin Kent Konseyi, Çogem’in Yeniden Açılmasını İstedi

Mersin Kent Konseyi, Çogem’in Yeniden Açılmasını İstedi
Mersin Kent Konseyi, başta Suriyeli çocuklar olmak üzere sokakta çalışan çocuklar sorununun çözümlenebilmesi amacıyla İlk Adım İstasyonu ile Çocuk...

Mersin Kent Konseyi, başta Suriyeli çocuklar olmak üzere sokakta çalışan çocuklar sorununun çözümlenebilmesi amacıyla İlk Adım İstasyonu ile Çocuk ve Gençlik Merkezleri'nin (ÇOGEM) yeniden açılması için karar aldı. Karar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na iletilecek.

Mersin Kent Konseyi, Başkan Yasmina Lokmanoğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda, özellikle son dönemde Suriyeli çocuklar başta olmak üzere sokakta çalışan çocuk sayısının artması, ana gündem maddelerinden biri oluşturdu. Toplantıda, hem çocukların hem de kentin günlük yaşamını olumsuz etkileyen bu durumun önüne geçilebilmesi adına ÇOGEM'in yeniden açılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na talepte bulunulması kararlaştırıldı. Kararda, Mersin'de çoğunluğu Suriyeli olmak üzere çöp toplayan, trafik ışıklarında hem can güvenliklerini tehlikeye atarak hem de trafiği engelleyerek araçların camlarını silen ve dilenen çocuk sayısındaki artışın ciddi boyutlara ulaştığı, bu sorunun çözümüne ilişkin kurumların yürüttüğü çalışmaların yetersiz kaldığı ve çözüm getirmediği kaydedildi.

Kararda, Mersin'de 2006-2013 yılları arasında sokakta çalışan çocuklar sorunu büyük ölçüde çözülmüşken, ÇOGEM'lerin 2013 yılında kapanmasıyla çocukların yeniden sokağa yöneldiğine dikkat çekildi. Suriyeli çöp toplayan, dilenen çocukların da gelmesiyle Mersin'de bu çocukları rehabilite edecek bir merkezin olmaması nedeniyle çocuk işçiliği ve çocuk hakları açısından sorunun kaygı verici boyutlara ulaştığına işaret edilen kararda, ÇOGEM'lerin yeniden açılmasının, sorunun çözümüne yönelik rehabilitasyon boyutunu da içine alacağından Mersin için önemli bir ihtiyaç olduğu belirtildi.

Sonuç bildirgesini açıklayan Mersin Kent Konseyi Başkanı Lokmanoğlu, "Bu kentte yaşıyoruz. Yaşadığımız kentte çöp arabalarıyla çöp toplayan küçük yaşta çocukların olması, ışıklarda gece saat 22.00'lere kadar dilenen, cam silen çocukların olması ortadayken, Kent Konseyi olarak soruna sessiz kalmamız beklenemez. Bu nedenle 2016 yılı başından bu yana kamu kurumları ve STK temsilcileriyle çözüm odaklı toplantılar yaptık. Yaptığımız toplantının sonuç bildirgesini karara bağladık. Bu karar gereğince sorunu ilgili kurumlara çözüm bulmaları için iletmemizi zorunlu kılmaktadır" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda ÇOGEM'in sorunun çözümüne büyük katkı verdiğini dile getiren Lokmanoğlu, yürüttüğü çeşitli sosyal projelerle başarılı çalışmalar yapan Mersin ÇOGEM'in çalışmalarıyla sokakta çalışan çocuk sayısının ciddi oranda azaldığını ifade etti. Lokmanoğlu, "Aynı çalışmanın Suriyeli çocukları da içine alacak şekilde Çocuk ve Gençlik Merkezi'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla yeniden açılması yararlı olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim