• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Mersin İdmanyurdu’nda Özel Güvenlik Şirketi Sözleşmesini Feshetti

Mersin İdmanyurdu’nda Özel Güvenlik Şirketi Sözleşmesini Feshetti
Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'na iç saha maçlarında özel güvenlik hizmeti veren şirket, alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle...

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'na iç saha maçlarında özel güvenlik hizmeti veren şirket, alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle kulüple olan sözleşmesini feshetti.

Şirket sahibi Bayram Özen, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılından bu yana Mersin İdmanyurdu'nun futbol müsabakalarında özel güvenlik hizmeti verdiklerini söyledi. Verdikleri özel güvenlik ve temizlik hizmetleri nedeniyle faiz ve masraflar hariç kulüpten yaklaşık 540 bin lira alacaklarının bulunduğunu kaydeden Özen, "Bu miktarın 220 bin lirası önceki yönetimden, geri kalanı ise mevcut yönetimden kaynaklı. Şirket olarak hizmet verdiğimiz süre içerisinde yaklaşık 6 bin kişi çalışmıştır. Mersin İdmanyurdu Kulübü tarafından şirketimize ödeme yapılmamış olmasından kaynaklı biz de bu çalışanlarımıza ödeme yapamadık" dedi.

Gerek kulübün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı gerek ise şirket misyonlarının kendilerine yüklediği sorumluluk gereği son oynanan Gençlerbirliği maçına kadar sabırla beklediklerini dile getiren Özen, "Bu maç öncesi kulüp yöneticileriyle defalarca kez yapılan görüşmelerden de sonuç alamadık. Şirketimize verilen şifahi sözlerin yerine getirilmeyeceğinden emin olmamız üzerine, önce Mersin İdmanyurdu Spor Kulübü'ne maçlara çıkamayacağımız bildiriminde bulunduk, ardından da noterden tebliğ ettirdiğimiz ihtarname ile sözleşmeyi fesih bildiriminde bulunduk. Böylelikle kulüp ile sözleşmeyle kurulan bağımız ortadan kalkmıştır" diye konuştu.

Şirket olarak iflasın eşiğine geldiklerini ifade eden Özen, karşılaşmalarda görev alan 6 bin kişinin yanında bankalara ve diğer firmalara borçlarını ödeyemediklerini, evini ipotek ettirmek zorunda kaldığını belirterek, kulüp yöneticilerinden bu borcu bir plan dahilinde ödemelerini istedi. Özen, alacaklarının tahsili için avukatları aracılığı ile yasal işlem başlattıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim