• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Mersin Büyükşehir’in Kırsaldaki Asfalt Ve Yol Onarım Çalışmaları Sürüyor

Mersin Büyükşehir’in Kırsaldaki Asfalt Ve Yol Onarım Çalışmaları Sürüyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsalda yürüttüğü asfalt çalışmaları ile başta köy yolları olmak üzere bozuk yolları onarıp, yolu olmayan bölgelerde...

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsalda yürüttüğü asfalt çalışmaları ile başta köy yolları olmak üzere bozuk yolları onarıp, yolu olmayan bölgelerde de yol yapımına ara vermeden devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler, çalışmalar kapsamında, Erdemli ilçesi Akdeniz Mahallesi'nde bulunan Talat Göktepe Caddesi ve Erdemoğlu Bulvarı'nda asfalt ve yol yapımını sürdürüyor. Çalışmalarda, 1 km'lik alanda eski asfaltı kazıdıktan sonra yerine 2 bin ton sıcak asfalt dökülen yol vatandaşların hizmetine açıldı.

Öte yandan Erdemli'nin Çeşmeli Mahallesi Sarıyer grup yolunda ise bakım-onarım ve yol genişletme çalışmaları başladı. Sarıyer grup yolu üzerindeki bozuk ve topraklı yol, 5 metre genişletilirken, başlatılan 1. kat asfalt çalışması sonunda toplam 3 bin metrekare asfalt çalışması yapılacak. Ekipler ayrıca Sarıkaya-Kızılen arasında yürütülen çalışmayla da 2 bin 200 metrelik yol genişletmesi ile bölge halkının daha kaliteli hizmete kavuşmasını sağlarken, çeşitli altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollar da en kısa zamanda onarılacak.

Bu arada, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, yürütülen çalışmaların yanı sıra personel sağlığı ve iş güvenliği konularında koordinasyon toplantılarını da sürdürüyor. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Erdemli Şube Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısı ile belediye çalışanlarının vatandaşlarla iletişim yolları ve güvenlik konuları masaya yatırıldı. Toplantıya katılan Erdemli ve Silifke'de görev yapan ilaçlama ekiplerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın "Tek bir işçimizin bile burnunun kanamasını istemiyorum" sözü hatırlatılarak, iş sağlığı ve güvenliği konularında hassas davranılması gerektiği aktarıldı. Koordinasyon toplantısının ardından ise işçilerin bağlı bulundukları firma yetkilileri tarafından iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim semineri verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim