• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Mermer Fuarı’na katılan İtalyan firmalar ürünlerini sergiliyor

Mermer Fuarı’na katılan İtalyan firmalar ürünlerini sergiliyor
22. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na (MARBLE) katılan İtalyan firmalar ilgi odağı oldu.

22. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na (MARBLE) katılan İtalyan firmalar ilgi odağı oldu. Firmaların temsilcileri, fuarın iki ülke arasındaki işbirliğini artırdığını söyledi. Dünyanın ilk üç mermer fuarı arasında yer alan 22. MARBLE, doğaltaş sektörünün devlerini ağırladı. Teknolojik ürünleriyle öne çıkan İtalya ise fuarda dünyanın dört bir yanından gelen alıcı heyetlerin gözdesi oldu.

İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) Müdürü Aniello Musella, "MARBLE, hem Türkiye-İtalya arasında daha çok ticaretin kapısını açıyor, hem üretici hem de tüketici için katma değeri yüksek ürünlerin ortaya çıkmasını sağlıyor." dedi.

Fuara katılan Pedrini firması Satış Müdürü Dr. Giorgio Bignone, "2002-2004 yılları arasında Türkiye bizim önde gelen ihracat ülkesiydi. Şimdi çok daha ileri seviyede öneme sahip ve bu nedenle daha büyük mermer parçalarını işlemek için çalışıyoruz. Bunun için Torbalı ve Elazığ'daki mermer fabrikalarıyla, bu teknolojiyi geliştirmek için işbirliğinde çalışıyoruz. MARBLE ile bu işbirliklerini sağlamak artık daha kolay." diye konuştu.

Tenax firması yetkilisi İgino Bombano ise 11 ülkede faaliyet gösterdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye bunların başında ilk 5 içinde yer alıyor. Çünkü Türkiye mermer konusunda muhteşem ürünlere sahip. Bu nedenle ofis dahi açtık. Türkiye'nin bu alandaki tüm ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. MARBLE da hedeflerimiz için bize büyük bir olanak sunuyor."

"TÜRKİYE'DEKİ BAZI CAMİLERİN MERMER MALZEMELERİNİ BİZ DİZAYN ETTİK"

Simec S.P.A Yöneticisi Mirko Stangherlin İtalya'da üretip dünya çapında 60 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getirdi. Stangherlin, "Mermer taşını işlemeye yarayan makineleri üretiyoruz. Ürünlerimizi tanıtmak için MARBLE'a katıldık. MARBLE ile Türkiye ile İtalya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağlandığını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Ollac Technology Machining Genel Direktörü Marco Cavalleri de "İlk kez MARBLE'a 15 yıl önce katıldık ve ticari ilişkilerimiz çok gelişti. Ardından ilk tesisimizi Antalya'da kurduk. Türkiye'deki bazı camilerde kullanılan mermer malzemeleri, bize ait ileri teknolojileri ile dizayn ettik. İzmir'de bulunmaktan çok mutluyuz. Buradayız çünkü, bizim kalitemize sahip olmak isteyen ziyaretçilerimiz ile tanışıyoruz." dedi.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim