• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Merdivan, “Çocuklarınızla Mutlaka İlgilenin”

Merdivan, “Çocuklarınızla Mutlaka İlgilenin”
Zonguldak Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından "Aile İçi İletişim Madde ve Uyuşturucu" paneli düzenlendi.

Zonguldak Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından "Aile İçi İletişim Madde ve Uyuşturucu" paneli düzenlendi.

Zonguldak Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından "Aile İçi İletişim Madde ve Uyuşturucu" panelinde konuşan Hayat Aile Danışmanı Semra Merdivan, ailelere önemli uyarılarda bulunarak, ailelerin çocukları ile ilgilenmelerini istedi.

Derneğin sosyal faaliyet salonunda gerçekleşen panelde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, Zonguldak Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, dernek üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Panelin sunumunu gerçekleştiren Hayat Aile Danışmanı Semra Merdivan ailelere önemli uyarılarda bulunurken, madde bağımlılığının ergen yaşlardaki çocuklarda daha çok yaygın olduğuna dikkat çekti.

Ailelerin çocukları daha çok zaman geçirmeleri gerektiğini ve çocuklarının arkadaşları ile ilişkilerine dikkat etmelerini belirten Merdivan, "Böyle bir organizasyonda sizlerle birlikte olmak ve bilinçlendirmek son derece önemliydi. Bu nedenle bizlerde sosyal sorumluluğumuzu gerçekleştiriyoruz. Bilindiği gibi son zamanlarda madde bağımlılığı ülke genelinde artış göstermiş bulunmaktadır. Fakat alkol ve uyuşturucu kullanımında tek başına faktör tol oynamadığı, birçok faktörün etkisi olduğu bilinen bir gerçektir. Bunların başında ise biyolojik faktörler, ergenin psikolojik gelişimi, kişiler arası çevre belirleyicileri aile işlevselliği ve akran ilişkileri faktörü, çevresel belirleyiciler ve toplumsal faktörler yer almaktadır. En önemlisi ise aile faktörüdür. O nedenle ergenlik dönemi çok önemlidir. Eğer çocuk ergenlik döneminde yalnız bırakılmaz ve ilgilenilirse alkol ve madde bağımlılığı tuzağının içine düşmez. Dikkat edildiğinde ise ergenlik döneminde kötü alışkanlıklara başlamayanlar yetişkinlik döneminde de bu tür kötü alışkanlıklar içerisinde yer almıyorlar. Ergenlik döneminde aileler mutlaka çocukları ile ilgilensinler ve onların sorunlarını dinlesinler. Yoksa ki, geri dönüşü olmayan felaket kaçınılmaz olur" dedi.

Merdivan, “Çocuklarınızla Mutlaka İlgilenin”

Merdivan, “Çocuklarınızla Mutlaka İlgilenin”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim