• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Meram’da Mevlid Kandili Özel Programı

Meram’da Mevlid Kandili Özel Programı
Peygamber Efendimizin (S.A.V.) dünyayı teşriflerinin 1445. yıl dönümü nedeniyle Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Mevlid Kandili Özel Programı'na...

Peygamber Efendimizin (S.A.V.) dünyayı teşriflerinin 1445. yıl dönümü nedeniyle Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Mevlid Kandili Özel Programı'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Meram Belediyesi tarafından Sekine Hatun Camii'nde düzenlenen Mevlid Kandili Özel Programı'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra yaptığı sohbette peygamber sevgisinin önemini anlattı. Yüce Rabbimizin gönderdiği her peygamberin ayırıcı vasıflarının olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, "Hz. Adem'in vasfı Safiyullah, Hz. İbrahim'in vasfı Halilullah, Hz. İsa'nınki Ruhullah ve Peygamber Efendimizin vasfı ise Habibullah'tır. Yani Allah'ın en çok sevdiği ve Allah'ı da en çok seven anlamındadır" dedi.

"PEYGAMBER SEVGİSİNE MECBUR VE MUHTACIZ"

Peygamberimizi sevmeye onun değil bizim mecbur ve muhtaç olduğumuza dikkat çeken Ay, "Biz bu sevgiye muhtacız. Rasül-ü Ekrem Efendimizi çok ama çok sevmeye muhtaç ve mecburuz. Çünkü onun sevgisine biz muhtacız o değil. Onu seven sevmiş ve "Rasulüm, Habibim" demiş. Günahkâr kulların sevgisinin ona değil bize faydası var" ifadelerini kullandı.

HZ. MEVLANA'NIN PEYGAMBER AŞKI

Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Hz. Mevlâna'nın Peygamber sevgisiyle ilgili olarak da, "Yaşadığım sürece Kur'an'ın kölesi, Hazret-i Muhammed'in ayağının tozuyum… Ya Rab, bana öylesine büyük bir dil lütfet ki yerle gök arası kadar olsun. Meleklerin bile hayran olduğu Muhammed Mustafa'yı insanlara anlatayım, anlatayım yorulmadan anlatayım" sözleri Peygamber Efendimize duyduğu aşkın bir göstergesidir" diye konuştu.

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Mevlid Kandili Özel Programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif, kasideler ve Prof. Dr. Mehmet Emin Ay tarafından yapılan dua ile sona erdi. Programdan sonra vatandaşlara ballı süt ikram edildi.

"HEP BİRLİKTE DUA EDECEĞİZ"

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, kandil programıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Dünyaya gelişiyle alemleri şereflendiren iki cihan serveri Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V.) doğum yıl dönümü vesilesiyle belediyemizin yanındaki Sekine Hatun Camii'nde bu geceyi ihya ettik. Prof. Dr. Mehmet Emin Ay Hocamız da mevlithanlarla birlikte bizlere unutulmaz bir gece yaşattılar. Dünya genelinde sevgi, kardeşlik, barış ve huzur iklimine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Peygamber Efendimizin yüzyıllar önce verdiği mesajları hep birlikte idrak ederek özellikle İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların sona ermesi için hep birlikte dua edeceğiz. Mevlid Kandilimizin; hemşehrilerimize, milletimize, İslam coğrafyasına ve tüm insanlığa huzur getirmesini diliyorum."

Vatandaşlar da, düzenledikleri bu program nedeniyle Başkan Toru'ya teşekkür ettiler.

Meram’da Mevlid Kandili Özel Programı

Meram’da Mevlid Kandili Özel Programı

Meram’da Mevlid Kandili Özel Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim