• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Memurlar, postane önüne darağacı kurup boynuna urgan geçirdi

Memurlar, postane önüne darağacı kurup boynuna urgan geçirdi
Bursa'da, Heykel PTT ATM'lerinde kaybolan 285 bin lirayı araştırdıkları gerekçesiyle iş akdinin feshi istenen Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan...

Bursa'da, Heykel PTT ATM'lerinde kaybolan 285 bin lirayı araştırdıkları gerekçesiyle iş akdinin feshi istenen Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı ile Keşan'a sürgün edilen şube yöneticisi Alptekin Sütçü, postane önüne darağacı kurup boyunlarına urgan geçirdi. Memurlar, hırsızların araştırılması yerine, hırsızı ortaya çıkaranların cezalandırıldığını dile getirdi.

Heykel PTT önündeki ilginç eylem vatandaşların meraklı bakışları arasında gerçekleştirildi. PTT ATM'leri önüne iki adet darağacı kuruldu. Ardından, isimleri, künyeleri, cezaları yazılı kağıtların boyunlarından asılı beyazlar içindeki Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı ile Keşan'a sürgün edilen memur Alptekin Sütçü, taburelere çıkarak boyunlarına urganı geçirdi.

TÜRKOĞLU: SORUMLULAR DEĞİL HIRSIZI ARAYANLAR CEZALANDIRILIYOR

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, 8 Haziran 2015 tarihinde ATM'lerden kaybolan 285 bin liranın bulunması için çaba sarf eden iki insanın cezalandırıldığını söyledi. Konunun araştırılması için sık sık burada basın açıklaması yaptıklarını hatırlatan Türkoğlu, "Bu eylemler neticesinde PTT başmüdürlüğü ve siyasi iktidar ne yaptı, sorumluları bulmak yerine, siz misiniz hak arayan diye hem Orhan Avcı başkana hem de Alptekin Sütçü'ye soruşturma açtı. Şimdi Orhan Avcı'yı memuriyetten men edeceksiniz, niye, işini mi yapmadı, hırsızlık mı yaptı. Bu bir sendika başkanı, hem anayasamız, hem uluslar arası sözleşmeler, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ortada dururken siz tıpkı Yezid gibi kanun tanımıyor zulmediyorsunuz. Diyorsunuz ki "ya bizden olacaksınız ya kölemiz olacaksınız yada yaşam hakkı tanımayacağız" Alptekin Sütçü'ye ne diyor, üçüncü dünya ülkelerinde bile yaşanmayacak şekilde bu arkadaşın savunmasını dahi almadan Keşan'a sürdünüz. 2 küçük çocuğu onun var, 3 çocuğu Orhan Avcı'nın var. Ne kadar kolay değil mi?"

"KAMU ÇALIŞANLARI 28 ŞUBAT'I ARIYOR"

"Neyinize dokundu, sizi bu kadar çileden çıkartan, gözünüzü karartan acaba hırsızlıkla alakanız olduğu muydu?" diye soran Türkoğlu, şöyle devam etti: "28 Şubat sürecini hem vallahi hem billahi bütün kamu çalışanları arıyor. Yezid'i arattınız. 12 Eylül darbe sürecinde bile bu denli kamuda baskı, kıyım, yok etme, ötekileştirme, insanların ekmeği ile işi ile oynama olmamıştı. Siz paralel yapı araya durun, Memur Sen diye paralel yapı, KCK yapılanması kamuda var. Kim nereye amir, müdür olacak, kimin ekmeği kesilecek amirler değil işte bu paralel yapı Memur Sen karar veriyor."

AVCI: BİRİNCİ DERECEDE SORUMLU MÜDÜR GÖBEĞİNİ KAŞIYARAK OTURUYOR

İş akdinin feshi istemiyle disipline verilen Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı ise "Suçum nedir?" diye sordu. Avcı, şunları söyledi: "Mesaiden mi çaldık, işe mi gitmedik, işimizi mi yapamadık. Suçumuz nedir? Şuanda biz 17/25 Aralık'ı yaşamaktayız. Benzeri PTT'de yaşanmıştır. 270 gündür, devletin, fakirin parası nerede kimin cebinde, kimler çaldı, yada kimler çalınmasına müsaade etti bilgi belge yok. Birinci derecede sorumlu olan müdür, bu üst katta makamında göbeğini kaşıyarak oturuyor. Başmüdür aynı. Parayı biz mi çaldık? Buradan sesleniyorum, bütün cezaları verseniz bile bizi susturamazsınız, yıldıramazsınız."

SÜTÇÜ: SAVUNMA HAKKIMI KULLANDIRMADILAR

Keşan'a sürgün edilen şube yöneticisi Alptekin Sütçü de savunma hakkının bile kendisine verilmediğini belirterek, "Neyle suçlandığımı bilmiyorum. Nasıl idari mahkemede kendimi savunacağımı bilmiyorum çünkü bana soruşturma raporunu dahi vermediler. Son sözüm, adalet istiyorum." ifadelerini kullandı.

Memurlar, postane önüne darağacı kurup boynuna urgan geçirdi

Memurlar, postane önüne darağacı kurup boynuna urgan geçirdi

Memurlar, postane önüne darağacı kurup boynuna urgan geçirdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim