• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Memur Sen’den Kahveci’ye Cevap:

Memur Sen’den Kahveci’ye Cevap:
Geçtiğimiz günlerde Manisa'yı ziyaret eden Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'nin Memur-Sen'e yönelik yaptığı ağır eleştirilere Memur Sen...

Geçtiğimiz günlerde Manisa'yı ziyaret eden Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'nin Memur-Sen'e yönelik yaptığı ağır eleştirilere Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu'ndan geldi.

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'nin Manisa'da Memur Sen'i sert bir şekilde eleştirmesine cevap veren Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, "Türk Sağlık Sen Genel Başkanı sayın Kahveci 657 sayılı kanunla ilgili değişiklikten bahsederek güya Memur Sen'in iş güvencesinin kalkmasına yönelik çalışmalara alkış tuttuğundan bahsetmiş ve sendikamızı eleştirme yöntemiyle kendilerince prim yapma uyanıklığında bulunmak istemiştir. Toplu Sözleşme sürecinde Memur Sen'in dik duruşu karşısında oturdukları masaya çakılı kalanların bu tür yöntemlere başvurmaları doğrusu bizi şaşırtmamıştır. Belli ki sayın başkan, Memur-Sen'in büyümesine ilişkin hazımsızlık sorunlarına takılmış ve teşkilatını sendikamıza saldırmak fikriyle motive etmek istemiştir. Üzülerek belirtmek istiyorum ki; ifade edilenler Memur Sen'in sendikacılığı yerlerden kaldırıp ayağa kaldırması karşısında kendilerinin niye geride kaldığını düşünmeye zaman ayırmadıklarını saklama çabalarından başka bir şey değildir. Bilinmelidir ki, Sendikal vizyonunu aldatmayan ve aldanmayan sendikacılık olarak ilan eden Memur-Sen kuyuya taş atmakla mahir olanların söylemleri karşısında kamuoyunu aydınlatmak görevini ifa etmekten yüksünmeyecektir." dedi.

Sofuoğlu açıklamasına şöyle devam etti: "Şimdi burada siyasi iktidarın seçim beyannamesinde yer vermediği, işaret dahi etmediği 657 Sayılı Kanun değişikliği ve iş güvencesi odaklı tartışma zeminini art niyetli bir yaklaşım olarak gördüğümüzü belirtmek istiyoruz. 657 Sayılı Kanun'da reformist anlayışla değişiklik yapılması çalışmalarının hemen başına iş güvencesi alt başlığını koyma çabaları; kamu personel sistemini, iş güvencesini ve 657 Sayılı Kanun'un içerdiği hükümleri ve genel konseptini incelemeyen, irdelemeyenlerin konuya müdahil olduğunu göstermektedir. Memur-Sen, güvencesiz istihdam noktasında net bir duruşa sahiptir ve bu konunun dile getirilmesine bile karşıdır. İş güvencesi Memur-Sen ve kamu görevlilerinin ortak kırmızı çizgisidir. Hangi hükümet olursa olsun, bu kırmızı çizginin aşılmasına sendikamızca izin verilmeyecektir. Memur-Sen, güvenceli kamu görevlisini, güçlü memur olarak, güçlü memuru da güçlü devlet olarak görmektedir. Tam bu nedenle kamu istihdamının artırılmasını savunmaktadır. Sendikamız kamu görevlisi statüsünü aşındırmaya yönelik 657 Sayılı Kanun'da yapılacak değişiklikleri kabul etmemektedir. Yine sendikamız tarafından konuyla ilgili geniş katılımlı çalıştay düzenlenmesi planlanmaktadır. Memur Sen sendikal anlayışını insan merkezli hizmet sendikacılığı olarak tanımlarken, bir ideolojinin veya siyasal düşüncenin aygıtı olarak temel amacından uzaklaşan, dolayısıyla da kitlesine ve ait olduğu topluma yabancılaşan klasik sendikal anlayışı değiştirme iddiasını her daim ortaya koymuştur. Sendikamız asıl amacının, sorunların çözümü olduğunu hemen her fırsatta kamuoyu ile paylaşmıştır. Memur Sen geride bıraktığımız yıllar içinde emek, millet ve insanlık tasavvuruyla sendikal mücadeleyi, her anlamda değer üreten şahsiyetli bir kimliğe kavuşturmuştur."

Sofuoğlu açıklamasını şöyle tamamladı: "Sendikacılığı köhne zihniyetin sopası, korsan gemilerin limanı olarak görenlere inat, devletin karakolu olarak görenlere inat sendikacılığın merkezine insanı koyarak Türkiye'yi gerçek sendikacılıkla buluşturmuştur. Memur Sen aldanmayan ve aldatmayan sendikacılık? vizyonuyla ve üyesinden aldığı yetkiyi hizmete dönüştüren çözüm odaklı sendikacılığıyla, kamu sendikacılığına seviye kazandırmaya devam edecektir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim