• BIST 9793.88
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Memur-Sen’den 29 Ekim mesajı

Memur-Sen’den 29 Ekim mesajı
Memur-Sen Muğla İl Temsilcisi Önder Uçak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, 93 yıl önce yoksulluk ve sıkıntılar içinde kurulan...

Memur-Sen Muğla İl Temsilcisi Önder Uçak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, 93 yıl önce yoksulluk ve sıkıntılar içinde kurulan Cumhuriyet'in bugün de terör ve yasadışı yapılanmalar ile hedef alındığını açıkladı.

Memur-Sen İl Temsilcisi Uçak yaptığı açıklamada, "93 yıl önce, acıların, yokluk ve sıkıntıların yaşandığı bir dönemde, milletimiz, var olma mücadelesi vermiş; varlığına yönelen tehditlere karşı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının önderliğinde verdiği Kurtuluş Savaşı'nı zaferle taçlandırarak, tarihe unutulmaz bir destanla geçmiştir. Cumhuriyetin kuruluşuna giderken yaşanan sıkıntıların benzerlerini, içeriden terör, dışarıdan kanlı, kirli emperyalist tezgâhlar olmak üzere, varlığımızı ve bütünlüğümüzü hedef alan saldırılarla karşı karşıyayız. Uluslararası siyasetin gizli odalarında planlanan oyunun farkında olarak, millet olma şuurunu daha kararlı, daha kucaklayıcı, kuşatıcı ve her vatandaşımızı içine alan yüksek duygu ve inançla sürdürmeliyiz. Bu ideale, ancak inançları, tasaları, kıvançları, kederleri bir olan insanlar ulaşabilir. Millet, böyle bir birlikteliktir. Cumhuriyetin kurucu ruhu buydu. 15 Temmuz'da kanlı bir darbeyle ülkemizi işgal etmek isteyen ihanet odaklarına karşı yeni bir istiklal direnişi, milli mücadele yıllarındaki ruhun canlandırılmasıyla kazanılmıştır. Bu ruh özenle korunup yaşatılmalıdır. Kökü insanımızın kültür, inanç ve irfan dünyasına dayanan Memur-Sen olarak, Cumhuriyeti, temel insan hak ve özgürlüklerine dayalı, demokratik bir anayasa ile güçlü kılmanın gereğine inanıyoruz. Milletimizin, Yeni Türkiye'nin barış ve kardeşlikle aydınlanmış ufkuna doğru hep birlikte durmak, yorulmak bilmeden el ele, gönül gönüle yürüyüşünü kutluyor; paralel, yatay, dikey bütün hainlerin temizlendiği, adaletin tam anlamıyla tesis edildiği, özgürlüklerin ve huzurun hâkim olduğu, birlik ve beraberliğin güçlendiği, kardeşlik ikliminin hâkim olduğu nice yıllar diliyoruz. Bu vesile ile 29 Ekim 1923'de Cumhuriyet'i Türk milletine emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, bu uğurda şehit düşmüş ve Hakk'ın rahmetine kavuşmuş bütün gazilerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim