• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Memur-sen Kadın Kolları Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Memur-sen Kadın Kolları Dünya Kadınlar Gününü Kutladı
Memur-Sen Kadın Kolları üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında Zonguldak Madenci Anıtı önünde toplanarak Dünya Kadınlar Günü'nü...

Memur-Sen Kadın Kolları üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında Zonguldak Madenci Anıtı önünde toplanarak Dünya Kadınlar Günü'nü kutladılar.

Madenci Anıtı önünde toplanan Memur-Sen Kadın Kolları üyeleri yoldan geçen kadınlara ve çevrede bulunan kadın polislere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle karanfil dağıttılar. Memur-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar da düzenlenen etkinlikte hazır bulundu. Çeşitli sloganlar atarak "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Memur-Sen kadın kolları üyeleri "Kadına Şiddete Hayır" "Şiddete Ortak Olmayın" gibi dövizler açarak kadına yönelik şiddete tepki gösterdiler.

"BİR ÜLKENİN GELİŞMİŞLİK ÖLÇÜTLERİNİN EN ÖNEMLİSİ KADINLARINA VERDİĞİ DEĞERDİR"

Madenci anıtı önünde bir basın açıklaması yapan Memur-Sen Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Neslihan Ekici, Kadınlarla ilgili en büyük sorunun şiddet olduğunu ifade ederek, bir ülkenin gelişmişlik ölçütlerinin en önemlisi kadınlarına verdiği değerdir dedi. Kadınların toplumdaki önemine de değinen Ekici: "Basın açıklamamıza başlarken başta 13 gün önce vahşice bir cinayete kurban giden üyemiz Necla Sağlam ve son zamanlarda ilimizde öldürülen ve şiddete maruz kalan tüm kadınlarımızın yanında olduğumuzu belirterek, ölenlere rahmet diliyorum. Bir ülkenin gelişmişlik ölçütlerinin en önemlisi kadınlarına verdiği değerdir. Temsilde adaletin sağlanması, erkek ve kadın arasında oluşturulan suni eşitsizliklerin ortadan kaldırılması, o ülken için hayati önem taşımaktadır. Kadının yaratılıştan getirdiği eğitimci ve inşacı özelliği dünyanın imarında kadının rolüne işaret etmesi noktasında son derece önemlidir. İnsanlığın kadınların birleştiren öncü rolüne her zamankinden daha çok ihtiyacı bulunmaktadır. Kadınlarımızla ilgili sorunların başında her zaman olduğu gibi şiddet gelmektedir. Şiddetin önlenmesi için öncelikle eğitim programımızı, şiddetin her türüne karşı duracak şekilde değerlerimize uygun olarak yeniden yapılandırmalı bireysel olarak üstümüze düşünenin yapılması ile beraber sosyal sorumluluk bilinci içinde hareket etmeli ve kurumsal anlamda da önleyici tedbirleri almalıyız. Son yıllarda şiddete uğrayan kadına yönelik alınan tedbirler ve yasal düzenlemeler aile yapımıza uygun olamaması hasebiyle kadını korumaya yetmemektedir. Şiddete maruz kalmış kadının içinde bulunduğu durum aile yaşantısını ve sosyal alanı etkilemekle hastalıklı bir toplum oluşmasını körüklemektedir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde şiddetten, savaştan, ayrımcılıktan, ikinci sınıf kabul edilmekten kurtulmuş, medeniyet değerlerimizi içselleştirilmiş güzel günler bekliyoruz" dedi.

Memur-sen Kadın Kolları Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Memur-sen Kadın Kolları Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Memur-sen Kadın Kolları Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim