• BIST 9902.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Memiş: “Hiçbir Şey Geçmiş Değil”

Memiş: “Hiçbir Şey Geçmiş Değil”
Manisa'nın turizmden yeterince faydalanamamasını değerlendiren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, "Şimdiye kadar, bu kentte yöneticilik...

Manisa'nın turizmden yeterince faydalanamamasını değerlendiren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, "Şimdiye kadar, bu kentte yöneticilik yapanlar bu kenti yönetenler yerel yöneticisinden merkezi yöneticisine kadar herkesin bunda payı var diye düşünüyorum. Bu tespiti yaptıktan sonra asıl sorumlunun bugün itibariyle bu görevi yürütenler olduğunu düşünüyorum. Hiçbir şey geçmiş değil, bu tarihi ön plana çıkarmak; tarihi ve kültürel yapıların bünyesinde barındırdığı bu değerleri tanıtmak ve Manisa'yı Ege'nin parlayan yıldızı haline getirmek bu kenti yönetme sorumluluğunu alanlarındır." dedi.

Manisa Büyükşehir Genel Sekreteri Halil Memiş, T.C. Kalkınma Bakanlığı, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Giritligil Otel'de düzenlenen 15-22 Nisan Turizm Haftası programına katıldı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi olarak kültürel, doğal ve tarihi değerlerin tanıtılarak katma değere dönüştürülmesi açısından Manisa'yı en iyi şekilde tanıtabilmek adına projeler geliştirdiklerini ve çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Memiş, "Türkiye'nin Turizm Haftası'nı kutluyorum. Turizm tek başına profesyonel olarak turizmle ilgilenenlerin işi değildir. Ülkesini ve milletini seven, ülkesinin tanıtımını ve gelişimini düşünen herkesin, tüm kurum ve kuruluşların ve kişilerin görevi olduğunu düşünüyorum. Bu manada turizm işletmecilerine büyük bir görev düşmektedir. Esas itibariyle onları, sahada ülkemizin tanıtımı ve turizm değerlerimizin, kültürel değerlerimizin, tarihi değerlerimizin gerçek manasıyla yansıtacak ilk durak olarak görüyorum." dedi.

MANİSA ÖNEMLİ BİR KENT

Manisa'nın önemli bir kent olduğunu belirten Halil Memiş, "Manisa, bünyesinde her şeyi barındıran bir yerleşim yeridir. Medeniyet açısından M.Ö 2000'li yıllara dayanan bir geçmişi olan ama hepsinden önemlisi Osmanlı İmparatorluğu'na padişahlar yetiştiren Şehzadeler Kenti, bu manada Türk Milleti'nin sanata ve tarihe verdiği değeri onların nüveleriyle de bünyesinde barındıran bir kenttir. Ama üzülerek söylemeliyim ki Manisa'ya bir girdiğinizde o Şehzadeler kenti olan ve 600 yıl Cihan Devleti vasfında bulunan Osmanlı İmparatorluğu'na padişahlar yetiştiren Manisa'nın tarihi değerlerini ilk bakışta göremiyorsunuz. Şimdiye kadar, bu kentte yöneticilik yapanlar bu kenti yönetenler yerel yöneticisinden merkezi yöneticisine kadar herkesin bunda payı var diye düşünüyorum. Bu tespiti yaptıktan sonra asıl sorumlunun bugün itibariyle bu görevi yürütenler olduğunu düşünüyorum. Hiçbir şey geçmiş değil, bu tarihi ön plana çıkarmak; tarihi ve kültürel yapıların bünyesinde barındırdığı bu değerleri tanıtmak ve Manisa'yı Ege'nin parlayan yıldızı haline getirmek öyle zannediyorum ki burada bulunan hazirunun ve bu kenti yönetme sorumluluğunu alanlarındır. Özellikle Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Manisa'nın tarihi ve kültürel değerlerine verdiğimiz önemin göstergesi olarak yaptığımız birkaç çalışmadan bahsetmek istiyorum. Ulucami, Manisa'nın kültürel değerlerine sahip çıkma konusunda özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'ün üzerinde hassasiyetle durduğu bir konudur. Bu konuda da çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bunun dışında Kula, hem tarihi yapılarıyla hem de tarihi dokusuyla önemli bir yerleşim bölgesidir. Ama aynı zamanda Kula, jeoparkıyla da önemli bir alan. Bu manada Kula'daki jeopark alanına kurumsal ve kalıcı yatırımlar gerçekleştirebilmek ve yerel yönetimlerin de buna destek verdiğini somut olarak ortaya koyabilmek amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyemizin önderliğinde Kula Belediyesi ve Salihli Belediyesi ile Jeopark Belediyeler Birliği kuruldu." diye konuştu.

JEOPARK BELEDİYELER BİRLİĞİ RESMEN KURULDU

Halil Memiş konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün itibari ile İçişleri Bakanlığı'na gönderdiğimiz ve oradan da Başbakanlığa sunduğumuz Jeopark Belediyeler Birliği tüzüğümüzün Bakanlar Kurulu kararına bağlı olarak Resmi Gazetede ilan edildiği haberini aldık. Bu, Manisa açısından önemli bir karardır. Sokak sağlıklaştırmaları konusunda da yaptığımız talepler ve mali yardım konusunda da Manisa Valimize teşekkür etmek istiyorum. Böyle bir çalışmanın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umuyorum ki burada çıkacak sonuçlar, bu kentin yöneticilerine turizm ve tarihi değerlerin tanıtımı anlamında rol alabilecek tüm paydaşlara bir gösterge olacaktır. Bize de düşen burada aldığımız sonuçları hayata geçirme noktasında bu kentin dinamiklerinin hepsi ile birlikte işbirliği yaparak hayata geçirmek olacaktır. Turizmcilerimizin Turizm Haftasını kutluyorum. Bu çalışmanın faydalı ve verimli sonuçlar doğurmasını diliyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim