• BIST 9760.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Melen Su Park Projesi İçin İlk Kazma Vuruldu

Melen Su Park Projesi İçin İlk Kazma Vuruldu
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in Mega Proje olarak lanse ettiği Melen Su Park projesine ilk kazma vuruldu.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in Mega Proje olarak lanse ettiği Melen Su Park projesine ilk kazma vuruldu. Alanda kazı ve düzenleme çalışmaları başlarken, Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, uygulama projesinin yıl içinde biteceğini bildirdi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in, ikinci kez göreve gelmesinin ardından Düzce için en büyük proje olarak açıkladığı Melen Su Park Projesinin 1. etabı ile ilgili çalışmalar başladı.

Melen Su Park Projesiyle, Melen Çayı üzerine yapay bir ada inşa edilirken, çevresinde ise amfi tiyatro, lunapark, kafeteryalar, aqua park, kır düğünü evleri, aile yaşam merkezi ve kapalı yüzme havuzu ile su sporları merkezi oluşturulacak.Bu proje bitirildiğinde Düzcelilerin hafta sonları gidip ailesiyle eğlenebileceği, spor yapabileceği alanlar ortaya çıkacak.

Melen Su Park Projesi 1. etap için arazide kazı ve düzenleme çalışmaları başladı. İş makineleri uygulama projesi ile birlikte arazide kazı yaparken, Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, park alanında projen detaylarını anlattı.

Yenersoy, "Çalışmaları başlattık. Belli bir kotta kazı ve düzenleme çalışmaları başladı. Yolları ve alt yapıyı oluşturduktan sonra, hangi üniteler olacak bunlar proje aşamasında netleşecek. Şu anda yaptığımız zemin düzenleme, yol aplikasyonları ve yollara göre de alt yapı çalışmaları olacak. Yaklaşık 80 dönümlük bir arazi burası. Burada çamlık bir alan var orası park olacak. 1 ay içinde hafriyat çalışmaları biter daha sonra projeyi sahaya aplike ederiz. Çizeriz, kireçleriz neler yapacağımız ortaya çıkmış olur. 1. etabın uygulama projesi bu yıl içinde bitecek. 2. etabın da uygulama projeleri yapılıyor. Orada belediye değil de yüklenici müteahhit üzerinden çalışmalar yürütülecek" dedi.

Halkın park ihtiyacını giderebilecek nitelikteki sosyal donatıların bulunacağı alanın çok önemli bir proje olduğunun altını çizen Yenersoy, projenin tam olarak netleşmesi ile oluşturulacak alanların ortaya çıkacağını belirtti.

Yenersoy, "Çok önemli bir rekreasyon projesi olacak. Vatandaşımızın gelip burada oturup dinleneceği, mesire alanı olarak kullanabileceği, ayrıca burada iki yaya geçidi köprüsü olacak. Belki piknik alanı ya da spor sahaları da olabilir içinde. Her türlü imkanı sunacağız vatandaşlarımıza" dedi.

Melen Su Park Projesi İçin İlk Kazma Vuruldu

Melen Su Park Projesi İçin İlk Kazma Vuruldu

Melen Su Park Projesi İçin İlk Kazma Vuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim