• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Melbourne’deki sokak iftarına yoğun ilgi

Melbourne’deki sokak iftarına yoğun ilgi
Avustralya’nın Melbourne kentinde beşincisi düzenlenen sokak iftarında 1,600’den fazla kişi birlikte iftar yaptı.

Avustralya’nın Melbourne kentinde beşincisi düzenlenen sokak iftarında bin 600’den fazla kişi birlikte iftar yaptı.

Avustralya Milli Görüş Teşkilatları Gençlik Kolları tarafından Melbourne Meadow Heights Camisi avlusunda düzenlenen geleneksel sokak iftarına Türkler ve bölgede yaşayan Müslümanlar yoğun ilgi gösterdi.

İftar öncesinde yapılan konuşmalarda, iftara katılan farklı inançlara mensup Avustralyalılara oruç hakkında bilgi verildi. İftar için hazırlanan yemekler, yaklaşık 100 kişilik gönüllü genç kız ve erkek tarafından dağıtıldı. Yemekler, halka açık iftara katılımın beklenenden fazla olmasından dolayı tamamen bitti.

Avustralya Milli Görüş Teşkilatları Gençlik Kolları Bölge Başkanı Kerim Buday, sokak iftarına katılımdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Her yılki gibi çok renkli ve eğlenceli bir şekilde toplumumuzla birlikte iftar yaptık. Müslüman olmayanlardan da katılanlar oldu, inşallah ramazan ayını ve orucu onlara en iyi şekilde gösterdiğimizi ve anlattığımız düşünüyorum" dedi.

Kadın Kolları Sareera Gençlik Başkanı Zeynep Sertel de bu yılki iftara katılımın beklediklerinden daha yoğun olduğunu söyledi. Sertel, "Katılımı bin 600 kişi bekliyorduk, ona göre yemek hazırlandı fakat ondan fazla katılım oldu çünkü yemeklerimiz yetmedi. Bu da güzel bir başarı" diye konuştu.

Düzenledikleri etkinliklerle sokak iftarına katılanlara İstanbul havasını yaşatmayı hedeflediklerini ifade eden Sertel, "İftara katılanlar yemeklerini yedikten sonra Türk kahvesi bölümüne geçtiler, Osmanlı köşemiz var. Orada Türk kahvemiz, salep, çiğ köfte, tatlılarımız satılıyor, kına ve yüz boyama yapılıyor. Halkımız gecenin tadını çıkarıyor" dedi.

- Ünlü çocuk kitapları yazarı da katıldı

İftara katılanlar arasında Avustralyalı ünlü çocuk kitapları yazarı Hazel Edwars da vardı. 

İki yıldır sokak iftarına ailesi ile birlikte katıldığını ifade eden Edwards, "Toplumun konuk severliğinden çok keyif aldık ve çok çok ilginç bir tecrübe oldu. Kızım ve arkadaşı Özge aynı yaşlarda, bu yüzden kültürel deneyimi paylaşmaktan çok keyif aldık" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim