• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Mehmetçik Ve Öğretmenler Kızları Eğitime Kazandırıyor

Mehmetçik Ve Öğretmenler Kızları Eğitime Kazandırıyor
Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu idareci ve öğretmenleri, Mehmetçik'in desteğiyle 37 kız çocuğunu eğitime kazandırdı.

Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu idareci ve öğretmenleri, Mehmetçik'in desteğiyle 37 kız çocuğunu eğitime kazandırdı.

Merkeze bağlı Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu idareci ve öğretmenleri; köy köy, kapı kapı gezerek daha önce tespit ettikleri kız öğrencileri eğitime kazandırıyor. Taşoluk Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Engin Taş'ın da destek verdiği ikna ekibi, Taşoluk, Çiçekli, Alican, Muratgören, Boyuncuk, Sürügüden, Yukarı Sızma ve Sarıdal köylerinden toplam 37 kız çocuğunu tekrar eğitime kazandırmayı başardı. Okulun idareci ve öğretmenlerinden oluşan gönüllü ikna ekibi, merkeze bağlı Taşoluk köyünde eğitimini yarıda bırakan ve okula gitmek istemeyen Ayşe Çekil (13) için harekete geçti. Ev ziyaretinde bulunan öğretmenlere eşlik eden Taşoluk Karakol Komutanı Başçavuş Engin Taş, okula gitmek istemeyen Ayşe Çekil'i ikna etti. Ayşe'nin okula devam etmesi sözü vermesi üzerine Jandarma Karakol Komutanı Taş ve okul Müdürü Muhterem Özden, anne ve babasına gül vererek teşekkür etti.

2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte kurdukları ikna ekibi ile daha önce 8 köyden 36 öğrenciyi eğitime kazandıran Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhterem Özden, Ayşe Çekil ile birlikte sayıyı 37'ye çıkardıklarını söyledi. Özellikle okuma-yazma konusunda 4. sınıfı bitirip 5. sınıfa devam etmeyen kız çocuklarını tespit edip eğitime kazandırdıklarını ifade eden Okul Müdürü Özden, "Yaptığımız tespit doğrultusunda 42'ye yakın öğrencimizin okula devam etmediğini öğrendik. Kurmuş olduğumuz ikna ekibiyle birlikte bu köyleri öncelikle öğretmen arkadaşlarımızın evleri ziyaret etmesi, velileri ikna etmeye çalışmaları, daha sonra bizim gitmemizle birlikte şu ana kadar 37 kız çocuğumuzu eğitim öğretime kazandırdık. Bu kız çocuklarımız için iki kız sınıfı oluşturduk ve kız sayımız arttıkça bu kız sınıfı sayımızın 3'e çıkacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Muş Valisi Seddar Yavuz ve İl Milli Eğitim Müdürünün verdiği destekle çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini kaydeden Özden, şöyle konuştu: "Bugün bir kızımızı daha eğitim öğretime kazandırdık. Dolayısıyla kız çocuklarının okula devamının artırılmasıyla ilgili Sayın Valimiz Seddar Bey ile Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz Cevdet Arslan Bey'in bize verdiği sonsuz desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bizim de hedefimiz okumayan kız çocuğu kalmamalı demiştik. Hedefimize ulaştık. Bundan sonra fark edemediğimiz bir köyde bulduğumuz kız çocuğunu biz kesinlikle ailesine gideceğiz. İkna etmeye çalışacağız. Maddi, manevi ne gerekiyorsa tamamıyla bütün bu imkânları çocuğa sunacağız. Veliyle birlikte çocuğun okuması için bilinçlendirme çalışması bundan sonra da devam edecektir. Bugün çok mutluyuz, gururluyuz."

Kız çocuklarının eğitime kazandırılması için Taşoluk Karakol Komutanının çalışmalara ciddi şekilde katkıda bularak ailelerle görüştüğünün altını çizen Okul Müdürü Özden, şunları söyledi:

"Bugünkü kızımızın okula devam etmesinde birinci derecede emeği geçen karakol komutanımız Başçavuş Sayın Engin Taş Beyin de katkılarını unutmamak lazım. Bu konuda tabi ki velilerimizi bilinçlendirmek için bize yardımcı oldu. Bizimle birlikte velinin evine gelerek ikna etmede bize bayağı yardımcı oldular."

Okulun ikna ekibinin daha önce kendilerini ziyaret ederek kızlarının neden okula devam etmediğini sorduklarını belirten Ayşe Çekil'in babası Lütfi Çekil (50) ise, kızlarının kendi isteğiyle okula gitmediğini söyledi. Kızının okumasını istediğini ifade eden Çekil, "Bugünden itibaren kızımız inşallah okuluna devam edecek. Hiçbir sorun yok. Okulla ilgili herhangi bir şikâyeti olursa zaten müdürümüz burada, sınıf öğretmenlerimiz burada. Bir sorun olursa onlar halleder" dedi.

Karakol komutanı ve öğretmenlerin ikna ettiği Ayşe Çekil de, "Bundan sonra okuyacağım. Ben de kendime bir meslek kurmak istiyorum. Okula gitmek istemiyordum, ama artık gideceğim. Devamsızlığımın olmasını istemiyorum. Allah bana okumayı nasip ederse öğretmen olmak istiyorum. Öğrencilerime bir şeyler öğretmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Türkçe Öğretmeni Esra Bilgiç ise, dönem başından itibaren özellikle kız çocuklarını eğitime kazandırmaya çalıştıklarını söyledi. 8 köye gittiklerini anlatan Bilgiç, şöyle konuştu: "37 kız çocuğumuza ulaştık. Amacımız daha fazla kız öğrencinin eğitime kazandırılması. Kız öğrencilerimizin okulumuzda rahat eğitim görebilmesi için iki kız şubesi açtık. Eğer öğrencilerimiz gelmeye devam ederse bunun sayısını artıracağız, çünkü kız çocuklarımızdan büyük başarı bekliyoruz. Kadınlar bir ülkenin geleceğidir. Özellikle kadın her şeyden önce annedir. Bir annenin çocuğunu güzel yetiştirebilmesi için öncelikle kendisinin güzel bir eğitim alması gerekiyor. O da tabi ki bizim okulumuzun sıralarından geçiyor. Bunu yapmaktan da çok mutluyuz. Gönüllü ekibimiz her gün eğitim öğretime bir kız öğrenci kazandırdıkları için mutluluk içinde. Ailelerimizden ben rica ediyorum, kızlarımızı okula gönderelim. Bir kız öğrencinin kurtarılması belki de ülkenin kurtarılması demek. Çünkü çocuklarımızı anneler yetiştiriyor. Haydi, kızlar okula diyoruz. Kardelenleri okula davet ediyoruz."

İkna ekibi ve ikna edilen Ayşe Çekil, ailesinden alınarak okula getirildi. Burada sınıf arkadaşları ile tanıştırılan Çekil'in 6. sınıfta arkadaşları ile birlikte eğitimine devam edeceği bildirildi.

Öte yandan Taşoluk İmam Hatip Ortaokulunda, 415'i yatılı, 95'i taşımalı eğitim olmak üzere toplam 658 öğrencinin eğitim gördüğü öğrenildi.

Mehmetçik Ve Öğretmenler Kızları Eğitime Kazandırıyor

Mehmetçik Ve Öğretmenler Kızları Eğitime Kazandırıyor

Mehmetçik Ve Öğretmenler Kızları Eğitime Kazandırıyor

Mehmetçik Ve Öğretmenler Kızları Eğitime Kazandırıyor

Mehmetçik Ve Öğretmenler Kızları Eğitime Kazandırıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim