• BIST 9918.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Mehmet Şimşek: Kaynağı ne olursa olsun terörle mücadeleye devam edeceğiz

Mehmet Şimşek: Kaynağı ne olursa olsun terörle mücadeleye devam edeceğiz
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Sultanahmet'teki patlamayla ilgili olarak, terörün hiçbir şekilde amacına ulaşamayacağını belirterek, kaynağı...

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Sultanahmet'teki patlamayla ilgili olarak, terörün hiçbir şekilde amacına ulaşamayacağını belirterek, kaynağı nereden olursa olsun terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini söyledi.

MÜSİAD'ın Ankara Rixos Otel'de düzenlediği "2015 Yılı Değerlendirmesi ve 2016 Yılı Beklentileri" temalı Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Şimşek, Sultanahmet'teki patlamayla ilgili olarak, "Terör hiçbir şekilde amacına ulaşamayacak ve terörle mücadele sonuna kadar devam edecek. Hangi ölçekte olursa olsun nereden gelirse gelsin terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz." dedi.

Şiddetin kaynağı neresi olursa olsun hiçbir şekilde meşru görülemeyeceğini dile getiren Şimşek şunları kaydetti:

"Sultanahmet'te şu an itibariyle 10 vatandaşımızın canına mal olan bir patlama söz konusu ben her şeyden önce hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara da şifalara diliyorum. Ama çok açık ve net bir mesaj göndermek gerekiyor. Terör hiçbir şekilde amacına ulaşamayacak. Hangi ölçekte olursa olsun nereden gelirse gelsin terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Bu konuda en ufak bir tereddüt yok. Şiddetin kaynağı neresi olursa olsun hiçbir şekilde hangi sebeple olursa olsun meşru görülemez ve Türkiye güçlüdür Türkiye terörün her türlüsüyle en güçlü bir şekilde mücadele ediyor etmeye de devam edecektir. Onun için bunun altını da bu vesileyle çizmek istiyorum"

Bu coğrafyada etnik sorunları mezhep farklılıklarını hiçbir şekilde daha çok demokrasi olmadan daha çok hak ve özgürlük olmadan kardeşlik hukukunu oluşturmadan çözülemeyeceğine ifade eden Şimşek şöyle devam etti:

"İşte Ortadoğu çözemiyor. Doğu çözemiyor. Balkanlar büyük trajedilerden geçti. Avrupa'da öyle hep örnek veriyorum geçen Washington'daydım bana Kürt meselesi soruldu, "Kürtlerin geleceğini nasıl görüyorsunuz" diye. Çok açık ve net bu bölgedeki tüm etnik grupların ve bütün insanlığın geleceği birlikte yaşamaktan geçer. Şiddete başvurmamaktır. Hiçbir hak talebi şiddeti meşru kılamaz. Bakın Avrupa ilk önce 100 yıl savaşları yapmış sonra 1. ve 2. Dünya savaşını yapmış. Bugün Avrupa'da 28 ülke kaç tane etnik ve inanç grup var Allah bilir. Peki nasıl birlikte yaşıyorlar? İşte daha çok demokrasi ve hak ve özgürlük ile öyle değil mi? Şimdi bu bölgede bir 100 yıl savaşı mı gerekiyor. Gerekmiyor? İşte bu nedenle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye hiçbir dönemde bu coğrafyada göstermediği vizyonu göstermiştir. Ciddi bir siyasi sermaye bu işe bağlayıp milli, birlik ve kardeşlik sürecini başlatmıştır. Biz kendi sorunlarımızı daha çok hak, hukuk, özgürlük, demokrasi çerçevesinde çözelim bütün bu geniş coğrafyaya ilham kaynağı olalım yaklaşımı içerisine girmiştir. Ama gelin görün ki bölücü terör örgütünü derdi ne haktır ne hukuktur ne demokrasidir. Çünkü böyle bir hak hukuk arayışı olsaydı şiddetin azalması tamamen ortadan kalkması, silahların gömülmesi varsa eksiklikler sorunlar bunların tek tartışma platformunun meclis, siyaset, STK'lar olması gerekmiyor mu? Türkiye üzerine düşeni yapmıştır. Hükümetimiz samimi bir şekilde sorun çözme kapasitesini iradesini ortaya koymuştur."

'TERÖRLE ONLARIN ANLADIĞI DİLDE MÜCADELEYE DEVAM EDİLECEK'

Terörle en güçlü şekilde onların anladığı dilde şu anda mücadele edildiği gibi mücadelenin devam edeceğini belirten Şimşek, "Bugün bu şiddetin doğu ve güneydoğudaki insanlarımızın sıkıntılarını tek kaynağı vardır o da terör örgütüdür. Eğitimdeki ve altyapıdaki her türlü gelişmeyi her alanda muazzam enerjiyi sağlayan da biziz, bunu bozan da terör örgütü. Dünya'nın hangi demokrasisi eli silahlı bir eşkıyanın şehirlerde eşkıyalık yapmasına izin verir. Böyle bir hak arayışı olabilir mi? Onun için terörle mücadele noktasında güvenlik güçlerimize desteğimiz sınırsızdır. Net olarak söylüyorum ve bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Ama sadece güvenlik derecesinden de bakmıyoruz. Bu sorunun çözülmesi için çok kapsamlı bütün diğer alanlardaki adımları da içerecek şekilde devamını sağlayacağız. Yani milli birlik beraberlik ve kardeşlik projesi o anlamda güçlü bir şekilde tabi ki yeniden dizayn edilerek devam ettirilecektir. Ama terörle de en güçlü şekilde onların anladığı dilde şu anda mücadele edildiği gibi mücadele edilecektir. Bunun başka bir yolu yok." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim