• BIST 9796.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Medya Okulu Eğitimlerini Sürdürüyor

Medya Okulu Eğitimlerini Sürdürüyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Medya Okulu'nda eğitmen Yusuf Özkır, "Medya ve Terör" başlığı adı altında katılımcılara bilgiler verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Medya Okulu'nda eğitmen Yusuf Özkır, "Medya ve Terör" başlığı adı altında katılımcılara bilgiler verdi.

Kocaeli Büyükşehir belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Akademik Okullar eğitimlerine devam ediyor. Her hafta farklı bir akademisyen, eğitimcinin katıldığı Medya Okulu'nda bu hafta "Medya ve Terör" başlığıyla Yusuf Özkır gençlerle bir araya geldi. Özkır, "Dünyada hiçbir medya kuruluşu terörün yanında olmaz" dedi.

Medyanın terörü veriş biçiminin önemli sorunlardan biri olduğunu söyleyen Yusuf Özkır, "Türkiye'de ve dünyada terör, amacını gerçekleştirmek için özellikle ekranları kullanmak ister. Aslında terör bir reklam ve propaganda yöntemidir; demokratik yöntemle amacına ulaşamayan kesimlerin kendi güçlerini kanıtlamak için kullandıkları bir reklam biçimidir. Şöyle ki, bir kez yapılan bir eylem, defalarca ekranda gösterilir ve böylece bir eylem yerine binlerce kez eylem yapılmış gibi olur" ifadelerini kullandı.

Terör örgütlerinin bölücü yapısı ve amacının, medya organlarını harekete geçirdiğini belirten Özkır, "Amerika ve Avrupa'da bulunan televizyon kuruluşları terör propagandaları sorunuyla alakalı birtakım ilke kararları aldılar. Uluslararası televizyon kuruluşlarının terörle ilgili haber ve programları dikkat ve özenle yayımlıyorlar. Terör olaylarının medyada propaganda amaçlı yer almasını önlemek amacı ile azami dikkat gösteriyorlar" dedi.

Yusuf Özkır sözlerine şöyle devam etti:

"Özellikle savaş ortamları veya terörün yaygın olduğu bölgelerde bir cep telefonu yardımıyla yaygınlaştırılan fotoğraflar, uluslararası toplumun yargısını bir anda yönlendirebilmektedir. Söz konusu paylaşımlar, o bölgede neler olduğuna dair bir farkındalık yaratmak adına faydalı olsa da, bunun yalan haberle yapılması müthiş bir zarara yol açmaktadır. Paylaşılan fotoğrafın bir süre sonra geçmişte yaşanmış bir olaydan alıntı olduğu ortaya çıkmakta, fakat bu gerçek ortaya çıkana kadar toplum içinde istenen algı rahatça oluşturulmaktadır."

"Örgütler medya üzerinden bu konuda başarılı olabiliyorlarsa o halde, medyanın doğru kullanılmasıyla terörün sona erdirilmesi de mümkündür. Medya bu konuda duyarlı davranmalı, terör ile ilgili haberlerde reyting ve rekabet anlayışını bir kenara bırakmalıdır. Terör örgütlerini güçlü ve etkili gibi gösterecek ima ve görüntülerden kaçınmalı, tam aksine, eylemin toplum içinde etkisiz kaldığı, hatta toplumu birliğe sevk ettiği imajını yaygınlaştırmalıdır. Teröristin beklediği korkunun, toplumda kabul bulmadığını hissettirmelidir. Şu gerçek sürekli unutulmamalıdır: Terör korku ile beslenir. Toplum eğer korku içinde değilse, terör eylemi hiçbir anlam bulmayacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim