• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Medeniyetin Burçları Derneği Tarafından ‘Bir Şehirden Öte Kudüs’ Gecesi Düzenlendi

Medeniyetin Burçları Derneği Tarafından ‘Bir Şehirden Öte Kudüs’ Gecesi Düzenlendi
Üç büyük din için kutsal kabul edilen Kudüs şehrinin Müslümanlar için ne kadar önemli olduğu bir kez daha vurgulandı.

Üç büyük din için kutsal kabul edilen Kudüs şehrinin Müslümanlar için ne kadar önemli olduğu bir kez daha vurgulandı. Kayseri'de düzenlenen "Bir şehirden öte Kudüs" isimli gecede konuşmacılar Filistin ve Kudüs'ün tarihçesi ile işgal süreci hakkında bilgi verdiler.

Medeniyetin Burçları Derneği tarafından düzenlenen ve Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen zengin programı çok sayıda duyarlı vatandaşla birlikte gazetemizin imtiyaz sahibi ve İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Oğuz Memiş ile Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Serdar Öztürk de izledi.

Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa'nın son anda katılamadığı gece Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Sunuculuğunu Kayseri'de okuyan Filistinli Muhammed Al Jebali'nin yaptığı gecede iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun, Kudüs şehrinin Müslümanlar için önemini anlattı. Geceyi bir yıl önce planladıklarını belirten Dursun "zamanlamamızın son konjonktürel gelişmelerle bir ilgisi yok!" dedi.

"Kudüs bir bilinçtir"

Dursun; "Kudüsü anlamak, kendi koordinatlarımızı anlamak; duruşumuzu tayin etmektir, bir karınca misali.

Kudüs bir anlamıyla bir şehir değildir. O, yön tayin edici bir pusuladır. Bir hafızadır. Bir bilinçtir.

19.yy'dan başlayarak günümüze gelinceye kadar geçen süre zarfında Doğu'nun yazgısı, sanki müşahhas olarak Kudüs'te tecelli etmiştir. Kudüs'ü okumak ve anlamak, mazlum Doğu'yu anlamak demek olacaktır.

Türkiye'deki Filistinliler adına yapılan teşekkür ve selamlama konuşmasının ardından Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği'nin avukatı Ersin Umman, Mavi Marmara mağdurları adına başlatılan hukuki süreç hakkında bilgi verdi.

Mavi Marmara duyarlılığı artırdı

"Geçici bir süre de olsa bu şehri kıblemiz kılan Allah'a hamdolsun" diyerek konuşmasına başlayan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ise, Kudüs'ün üç semavi dinin de merkezi olduğunu vurgulayarak "ama en güzel, en huzurlu günlerini İslam'ın hakim olduğu dönemde yaşadı. Kısacası Kudüs İslam'ı ve Müslümanları özlüyor. İnanıyorum ki özgür Kudüs'e mutlaka kavuşacağız " dedi.

Türkiye'nin ve milletimizin Filistin konusunda çok duyarlı olduğunun altını çizen Güven "bu duyarlılık Mavi Marmara ile daha da arttı. Nitekim şehrimizde de çok sayıda Filistinli gencimiz eğitim alıyor" diye konuştu.

Gecede daha sonra "Filistin Hikayesi" isimli bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından Kayseri'de okuyan Filistinli bir genç kız "Veda Öpücüğü isimli şiiri seslendirdi. Filistinli gençlerden oluşan koronun söylediği bir marşın ardından yöneticiliğini ERÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfullah Cebeci'nin yaptığı, Erciyes Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (ERÜSAM) uzmanı Can Deveci ve ERÜ İİBF Öğretim Üyesi, 25 Dönem Kayseri Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan'ın konuşmacı olarak katıldığı panele geçildi.

Günü anlamak için Yahudilere, Yahudi meselesini anlamak için de Kur'an'a bakmak gerektiğini belirten Lütfullah Cebeci "Kuran nazil olduğunda dünyada Yahudilerin esamesi okunmuyordu. Bu kadar zayıflarken Rabbimizin bizi onlara karşı uyarması Kuran-ı Kerim'in bir mucizesidir" dedi.

Medeniyetin Burçları Derneği Tarafından ‘Bir Şehirden Öte Kudüs’ Gecesi Düzenlendi

Medeniyetin Burçları Derneği Tarafından ‘Bir Şehirden Öte Kudüs’ Gecesi Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim