• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Mazlumder: Ömer Çelik’in İsrail açıklaması talihsiz bir beyanat ve kınıyoruz

Mazlumder: Ömer Çelik’in İsrail açıklaması talihsiz bir beyanat ve kınıyoruz
Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Türkiye İsrail arasında ilişkilerin düzeltilmesi adına atılan adımlarla...

Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Türkiye İsrail arasında ilişkilerin düzeltilmesi adına atılan adımlarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Taş, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in, "İsrail devleti ve toplumu bizim dostumuzdur" açıklamasına tepki göstererek, "Ömer Çelik'in açıklamasını talihsiz beyanat olarak kabul ediyor, kınıyoruz" dedi.

Ahmet Taş, 2010'da yapılan Mavi Marmara katliamının ardından durma noktasına gelen Türkiye – İsrail ilişkilerinin normalleşmesi için son aylarda 2 ülke yetkilileri arasında görüşmeler devam ettiğini hatırlatarak, "AK Parti sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, basın mensuplarının sorusu üzerine konuyla ilgili olarak "İsrail devleti ve toplumu bizim dostumuzdur." diye bir açıklama yaptı. Ömer Çelik'in Türkiye'nin ve devletimizin dostu dediği İsrail! 1948'den bu yana işgal ettiği Filistin topraklarında yüz binlerce Müslüman'ı ülkelerini terk etmek zorunda bıraktı. Kadın, çocuk, ihtiyar demeden on binlerce Müslüman'ı katletti. On binlerce masum Filistinli Müslüman'ı da hapislerde çürütmeye devam ediyor. Şu an her gün İsrail askerlerinin kurşunlarıyla Filistinli Müslümanlar hayatlarını kaybetmeye devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

Taş, Mazlumder Kayseri Şubesi olarak çağrıda bulunduklarını dile getirerek, açıklamasında şu uyarılarda bulundu; "On binlerce Müslüman'ı katleden Mavi Marmara insani yardım gemisine uluslar arası sularda baskın yaparak 10 Türkiye vatandaşını katleden, halen Filistinli Müslümanları katletmeye devam eden, eli kanlı İsrail devleti ve toplumu için, AK Parti sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik'in "İsrail devleti ve toplumu bizim dostumuzdur." beyanatını insanlık adına kabul edilemez, toplumda karşılığı olmayan talihsiz bir beyanat olarak kabul ediyor, kınıyor ve bir an önce konuyla ilgili kamuoyuna izahatta bulunmasını bekliyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim