• BIST 9822.92
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Mavi kadın mezarı başında anıldı

Mavi kadın mezarı başında anıldı
Türkiye'nin "Mavi Kadın'ı, çevreci mücadelesiyle tanınan Saynur Gelendost, 13'üncü ölüm yıldönümünde Bodrum'daki mezarı başında anıldı.

Türkiye'nin "Mavi Kadın'ı, çevreci mücadelesiyle tanınan Saynur Gelendost, 13'üncü ölüm yıldönümünde Bodrum'daki mezarı başında anıldı. İlçedeki çevreci kuruluşlardan Doğaya Dönüş, Mavi Yol Girişimi ve Peynir Çiçeği Derneği yöneticilerinin katıldığı anma etkinliğinde, Saynur Gelendost ile eşi Can Gelendost'un mezarına çiçek bırakıldı.

Saynur Gelendost'un mezarı başındaki basın açıklamasını, Gökova Sürekli Eylem Grubu adına, Reşat Uygun yaptı. Gelendost'un yaptıklarını gelecek kuşaklara taşımak ve onu unutturmamak için her ölüm yıldönümünde mezarı başında anma etkinliği düzenlediklerini kaydeden Uygun, "Çevre mücadelesinin ilk taşını oluşturan Gelendost'u hatırlamakta genç nesil zorlanabilir. Onun için her yıldönümünde biraz daha azalıyoruz. Bizler, Onun sağlığında daha mücadeleci, daha görkemli ve dikkat çekici çevre mücadeleleri yapardık. Bu mücadeleyi geleceğe taşımakta kararlılık göstermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Türkiye'nin yaşadığı çevre sorunları için bir defa daha Saynur Gelendost'un çevreciliğine ihtiyaç duyulduğunu belirten Uygun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün Cerattepe'de, Gezi'de olanlar, yavru Gezici diye tanımlananlar, HES mücadelelerinde, termik, nükleer santrallere karşı, bu ülkenin ağacına kuşuna, geleceğine sahip çıkan yani sahibi olmayanlara sahip çıkanlara, O mavi insanı, O çevreci anayı mutlaka tanıtmamız lazım. Sınırsızlık meydanları yaparak insanları özgürleştiren, Türk-Yunan dostluğuna katkıda bulunan ve Akdeniz'in Ege'nin barış denizi olmasını isteyen öncü bir kadını anıyoruz. Mültecilerin ölüm olaylarını yaşadığımız Ege Denizi'nde bugün Saynur yaşamış olsaydı, eminim ki mücadele daha görünür ve daha yüksek sesle olacaktı. O yüzden özlüyoruz. Bugün onun mücadelesine daha çok ihtiyacımız var."

Gelendost daha sonra bir çevre mücadelesiyle Bodrum'a kazandırdığı ve adını verdiği Gündoğan Sınırsızlık Meydanı'nda da anıldı. Burada Peynir Çiçeği Derneği adına konuşan Sema Höcek, meydanın bugün yerel yönetimler tarafından yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'dan, Bodrum'un Sınırsızlık Meydanı'na sahip çıkmasını istedi.Cihan

Mavi kadın mezarı başında anıldı

Mavi kadın mezarı başında anıldı

Mavi kadın mezarı başında anıldı

Mavi kadın mezarı başında anıldı

Mavi kadın mezarı başında anıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim