• BIST 9753.94
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Maritsa Küçük cinayetinde müebbet hapis

Maritsa Küçük cinayetinde müebbet hapis
Samatya'da Ermeni kökenli Maritsa Küçük'ün öldürülmesiyle ilgili davada karar çıktı.

Samatya'da Ermeni kökenli Maritsa Küçük'ün öldürülmesiyle ilgili davada karar çıktı. Mahkeme, Küçük'ü öldüren Murat Nazaryan'a müebbet hapis cezası verdi. Kızı Bayizar Middilli, olayın tam olarak aydınlatamadığını belirterek verilen karara ve sanığa tepki gösterdi.

Samatya'da yalnız yaşayan Maritsa Küçük'ün (85) evine girerek Küçük'ü bıçaklayıp öldüren Murat Nazaryan'ın yargılandığı davada karar çıktı. Nazaryan, "Canavarca hisle ve eziyet ederek adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına sanık Murat Nazaryan'ın yanı sıra öldürülen Maritsa Küçük'ün kızı Bayizar Midilli ve çok sayıda izleyici katıldı. Duruşmada son kez savunma yapan sanık Nazaryan, "Ben bugüne kadar hiç kimseyle kavga etmiş insan değilim. Oysaki cinayetle suçlanıyorum. Yüklenen suçu işlemedim. Beraat talep ediyorum." dedi.

Son sözlerin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Nazaryan'a "ruh ve beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanığın yargılama boyunca davranışlarını dikkate alan mahkeme iyi hal indirimine giderek, cezasını müebbet hapis cezasına indirdi. Mahkeme sanığı "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan ise 10 ay hapse çarptırdı.

Kararın okunmasının ardından sanığa tepki gösteren Maritsa Küçük'ün kızı Bayizar Midilli, "Ağzını açmadın. Konuşmadın. Biz şimdi ne yapacağız? Her şey onun üstüne kaldı" diye bağırdı. Mahkeme Başkanı Erol Ceyhan sinir krizi geçiren Midilli'ye dönerek, "Biz elimizden geleni yaptık." dedi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Küçük ailesinin avukatı Eren Keskin, "Sanık, korkutuldu, konuşmadı. Çünkü bu olayda tek sanığın olmadığı bilirkişi raporlarıyla tespit edilmişti, DNA raporlarıyla. Tek sanığın olmadığı çok netti ancak ancak sanık konuşmadı." diyerek bu davanın takipçisi olacağını belirtti.

Bayizar Midilli ise davanın böyle bitmemesi gerektiğini belirterek "Bu ırkçılık olabilir. Neden benim anamı öldürüyor da, soyunduruyor,her tarafını kesiyor. Biz ne yaptık onlara? Biz sadece hakikatlari istiyoruz." dedi. Gerçekleri söylemediğini öne süren Midilli, "Gerçekleri konuşmadığı için Allah kahretsin onu. Ben esas suçluların bulunmasını istiyorum. Tamam o cezayı aydı ama, hiçbir şey onun ceza alması. Bizim anamızı geri getiremeyiz ama yeter, Allah kahretsin." şeklinde konuştu.

Cihan

Maritsa Küçük cinayetinde müebbet hapis

Maritsa Küçük cinayetinde müebbet hapis

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim