• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Mardin’de kadınlara pozitif ayrımcılık

Mardin’de kadınlara pozitif ayrımcılık
Mardin'de 6 ayda kadınlara yönelik geliştirilen proje ile 75 kadın okur yazar, 30 kadın girişimci olup, 20 kadın iş imkanı bularak hayatlarını değiştirdi.

Mardin'de 6 ayda kadınlara yönelik geliştirilen proje ile 75 kadın okur yazar, 30 kadın girişimci olup, 20 kadın iş imkanı bularak hayatlarını değiştirdi. Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlar için pozitif ayrımcılık yapılarak, 2 bin 500 Mardinli kadına ulaşıp sorunları dinledi.

Kadınların hayalleri ve beklentileri üzerine proje geliştiren Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığının açtığı kurslar, kadınlar için umut oldu. Kentte 6 aylık bir proje çalışması sonunda 75 kadın okuma yazma öğrendi, 30 kadına girişimcilik sertifikası verildi. İstihdam garantili kurslar ile 20 kadın da farklı iş yerlerinde iş imkanı buldu. Ayrıca "Kadının Yanında Kadının Yerinde" isimli projeyle 10 mahallede, 2 bin 500 kadına ulaşılarak sorunları dinlendi. İlçelerde ise kadın merkezlerinin açılması sağlandı. Kadın sorunlarının daha kolay çözülmesi için sivil toplum kuruluşları ise tek çatı altında toplandı.

"Kadınlarımızın mutlu olması hedefiyle çalışıyoruz"

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, kadınların iyi yerlerde olmasını istediklerini belirterek, "Belediye olarak ilimizde kadınlarımızın mutlu olması hedefiyle projeler yapmaktayız. "Kadının Yanında Kadının Yerinde" sloganı ve projesiyle çıktığımız yolda kısa zamana büyük başarılar sığdırdık. Özellikle kadınlarımızın istihdama katılması ve ekonomik hayatta yer bulması adına çalışmalar yaptık. Ayrıca kadınlarımızın kente bakış açılarını öğrenmek ve sorunların bizzat dinlemek için 10 mahallede toplantılarımızı yaptık. Bu sayede kadına yönelik projelerde başarı sağladık" dedi.

"Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalar"

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde de aktif çalıştıklarını dile getiren Yaman, "Kentimizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi adına da aktif bir çalışma yaptık. Özellikle şiddet mağduru bayanlara sosyal, psikolojik, hukuksal ve ekonomik anlamda destek sağladık. Bunun yanında kadına yönelik şiddetin önlenmesi için eğitim seminerleri yaptık" diye konuştu.

Mardin’de kadınlara pozitif ayrımcılık

Mardin’de kadınlara pozitif ayrımcılık

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim