• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Mansur Yavaş: Birileri tweet atar, biz anlarız ki müfettiş gelecek

Mansur Yavaş: Birileri tweet atar, biz anlarız ki müfettiş gelecek
Müfettiş incelemelerinden adliyeye intikal eden tek dosya olmadığını söyleyen ABB Başkanı Yavaş, "Gökçek, başkanlık konutunu satın almış. Soruşturma açtığımız için bize müfettiş gönderdiler" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sözcü TV yayınına katılarak gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

'Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduklarında çift maaş alacaklar' iddiasına yanıt veren Yavaş, "Cumhurbaşkanı yardımcılığı ile belediye başkanlığının bir arada yapılmasına yasal bir engel yok. Ama şunu söyleyelim, biz çift maaş almayız" dedi.

Yava; "Biz seçilirsek beka giderdi, TC tabelasını biz astık. İstanbul gidince Kudüs gidiyordu, ümmete bir şeyler oluyordu. Hiç kimseye bir şey olmadı. Şimdi de aynı propaganda başladı. 'Biz gidersek şu olur, bu olur.' Onlar ülkeyi ne kadar seviyorsa, en az onlar kadar seviyoruz" dedi.

“BİZİM DÖNEMDEN ADLİYEYE İNTİKAL EDEN BİR TEK DOSYA YOK”

Haklarında şu ana kadar yüzlerce şikayet olduğunu belirten Yavaş şunları söyledi; “Biz artık alıştık. Sayıştay raporunda tenkitler olur, cevabı sorulur, cevaplar verilir. Bizimki öyle değil. Daha sorular sorulduğu anda basının önüne düşer, birileri tweet atar 'şöyle olmuş, böyle olmuş' diye. Biz anlarız ki müfettiş gelecek. Müfettiş gelir, inceler, bakar ki hiçbir şey yok. Şu ana kadar bizim dönemden adliyeye intikal eden bir tek dosya yok. O kadar iddialar yapılıyor, müfettişler geliyor... Ama inşallah bu devirler geçecek. Çünkü ben herkesin adil olmasını isterim. Varsa bir suç ya da hata bunun müeyyidesini görmeli.”

"SORUŞTURMA AÇINCA BİZE MÜFETTİŞ GELİYOR"

Gökçek’in başkanlık konutunu satın almasıyla ilgili soruşturma açtıkları için kendilerine müfettiş geldiğini söyleyen Yavaş; “Müfettiş soruşturmaya gerek yok diye rapor yazdığı halde Danıştay'a gidip bizim için soruşturma izni aldılar. 'Üstüne gitmeyin, soruşturmayın' diyorlar Biz Sayın Gökçek'i şikayet ettik. Mülkiye müfettişleri olayı incelemeye geldi. Bizim müfettişleri yargılamaya kalktı. Kavga ettim müfettişle. Yani bize 'soruşturmayın' diyorlar” dedi.

İçişleri Bakanı, Ankapark'ta 'kamu zararı yoktur' diyerek soruşturma izni vermediğine dikkat çeken Yavaş. “Eğer Ankapark'ta kamu zararı yoksa, nerede var" diye sordu.

“Yolsuzluk dosyalarından neden sonuç çıkmıyor” sorusuna ise Yavaş “İnşallah herhalde 15 Mayıs'ı bekliyor hepsi. 3-4 katrilyonluk yolsuzluğu yargıya verdik. Bizim görevimiz bulduğumuz yolsuzluğun üzerine gitmek, ondan sonrası yargının işi.” cevabını verdi.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim