• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Manisa’nın Tarihi Değerleri Maket Olacak

Manisa’nın Tarihi Değerleri Maket Olacak
Manisa Araştırma Derneği (MANA-DER)'in Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında uygulamaya koyduğu "Yaşayan Tarih"...

Manisa Araştırma Derneği (MANA-DER)'in Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında uygulamaya koyduğu "Yaşayan Tarih" isimli projede yer alan öğrenciler Manisa Valiliğini ziyaret ederek hazırlayacakları Valilik maketi için incelemede bulundu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Valilik Toplantı Salonunda MANA-DER Başkanı Şaban Mertyürek, yönetim kurulu üyeleri ve öğrencileri kabul etti. Vali Bektaş'a kendilerini kabul ettiği için teşekkür eden Başkan Mertyürek, geçtiğimiz yıl Nisan ayında, Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destekleme Programından onay alan "Yaşayan Tarih" isimli proje hakkında bilgi verdi. Projenin, Manisa'nın kültürel dokusunu oluşturan 6 tarihi mekânın gezilmesi, araştırılması, fotoğraflanması ve maketlerinin yapılmasını kapsadığını ifade eden Mertyürek, "Bu tarihi mekanlar öğrencilerimizle istişare edilerek Muradiye Cami, Hatuniye Cami, Şifahane, Hükümet Konağı, Şart Harabeleri ve Kula Evleri olarak seçildi. Bu faaliyetler için bir maket atölyesi kuruldu ve her türlü tefrişi yapıldı. Haftanın her Cumartesi günü saat 13.00 -17.00 arası faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Şu ana kadar temel maket ve fotoğrafçılık eğitimlerini teorik ve pratik olarak tamamlamış bulunmaktayız. Öğrencilerimizin olayı kavramaları için bir deneme maketi yaptırıldı ve hava şartlarının imkan vermesi ile projenin gezi ayağına başlamış bulunmaktayız. Hafta sonu bu gezilerimizin ilkini Muradiye Camisine gerçekleştirdik. Bu gezilerimizde öğrencilerimiz maketi yapılacak mekanı yakından görüp, gerekli detay fotoğraflamayı ve ölçülendirmeyi yapacaklardır. Projemizin bu aşamasından sonra projelerine ulaşmış olduğumuz tarihi mekanların ana maketlerine başlayacağız. Bu proje ile öğrencilerimizde istişare kültürünün oluşması, şehrimizin tarihini ve kültürünü tanıma, öğrendiklerini aktarabilme, grup içi iş bölümü, tekniğine uygun fotoğraf çekebilme, 3 boyutlu görsel eğitim, hobi olarak yapacaklar için maketçilik, disiplinli ve programlı bir çalışmayı başlama ve bitirme, arkadaş grubu oluşturma gibi kazanımlar hedeflemekteyiz" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Bektaş ise öğrencilere şehrin tarihini, kültürünü, mimari yapılarını, dokusunu öğretmek adına faydalı bir proje olduğunu ifade ederek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Öğrencilerle tek tek ilgilenerek sohbet eden Vali Bektaş, ziyaret sonunda konuklarına mesir macunu ikram etti.

Manisa’nın Tarihi Değerleri Maket Olacak

Manisa’nın Tarihi Değerleri Maket Olacak

Manisa’nın Tarihi Değerleri Maket Olacak

Manisa’nın Tarihi Değerleri Maket Olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim