• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Manisa’nın 3. Palyatif Bakım Merkezi Açıldı

Manisa’nın 3. Palyatif Bakım Merkezi Açıldı
Manisa Devlet Hastanesi'nde 7 yataklı Palyatif Bakım Merkezi hizmete girdi.

Manisa Devlet Hastanesi'nde 7 yataklı Palyatif Bakım Merkezi hizmete girdi. Manisa'nın 3'üncü Palyatif Bakım Merkezi olma özelliği taşıyan birimde kronik rahatsızlığı olan ve kendi öz bakımlarını yapamayan hastaların son dönem bakımları yapılırken, hasta yakınları da tedavi konusunda eğitim alıyor.

Manisa il genelinde Akhisar ve Turgutlu'dan sonra Manisa Devlet Hastanesi'nde de Palyatif Bakım Merkezi açıldı. 7 yatak kapasiteli bakım merkeziyle birlikte il genelindeki Palyatif Bakım Merkezlerindeki yatak kapasitesi 25'e yükseldi.

Manisa Devlet Hastanesi'nin Göğüs Kliniği bölümünde hizmete giren Palyatif Bakım Merkezi'nin tanıtımına Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ayhan Korkmaz, Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, Manisa Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Zafer Ulusan, Manisa Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Münire Kuru, birimde görevli hekim ve hemşireler katıldı.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Zafer Ulusan palyatif bakım merkezinin açılışı için bir araya geldiklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Palyatif Bakım Merkezlerinin ülkede 2014 yılında gündeme geldiğini kaydeden Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ayhan Korkmaz ise, merkez hakkında şu bilgileri verdi: "Kronik hastaların tedavisi ve hasta yakınlarının eğitimi ile ilgili bu merkezlerde biz her türlü ciddi onkolojik rahatsızlıkları olan hastayı alıyoruz ve kendilerinin son dönemle ilgili ağrı tedavilerini başta olmak üzere yapıyoruz. Bir nevi ailelerini de her türlü eğitime hazırlamış oluyoruz. Palyatif bakım merkezleri ilimizde 3 hastanemizde var. Akhisar Devlet Hastanesi'nde 8 yataklı, Turgutlu Devlet Hastanesi'nde 10 yataklı ve Manisa Devlet Hastanesi'nde de 7 yataklı palyatif bakımı hizmete sunduk."

Başhekim Ulusan'ın göreve gelmesiyle beraber Manisa Devlet Hastanesi'nin biraz daha dinamik hale gelmeye başladığına dikkat çeken Korkmaz, "2016 yılında şunu göreceksiniz ki Manisa Devlet Hastanesi'nin acil servisinde yenileme projemiz faaliyete girecek. Fizik tedavi alanlarımız genişleyecek ve kapasite artışı olacak. Aynı şekilde yoğun bakım ünitesindeki yatak sayılarını özellikle 3. basamak yoğun bakım yatak sayıları iki katına çıkacak. İl çapına baktığımızda da bundan sonra Merkezefendi Devlet Hastanesi'nde bir palyatif bakım merkezi açmayı hedefliyoruz. Kardiyovasküler cerrahi konusunda ve anjiyo konusunda da artık son aşamaya geldik, ihalesini tamamlayıp ilk 6 ay içerisinde özellikle nisan ayı içerisinde kardiyovasküler cerrahi merkezimizi hizmete alacağız. Yine Merkezefendi Devlet Hastanesi'nde yanık ünitemizi de en kısa sürede Manisa halkının hizmetine sunacağız" diyerek, merkezdeki hastanelerin daha iyi şartlarda vatandaşlara hizmet sunacağını belirtti.

Hastanede Palyatif Bakım Merkezi açılması için 2 yıldır yoğun bir çaba sarf eden Manisa Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Münire Kuru ise, "Burada kronik hastalıkları olan hastalarımız, kendi öz bakımını yapamayan, kendi tedavilerini sağlayamayan hastalar var. Hasta yakınları yardımcı oluyor onlara. Hasta yakınları bazı şeylere nasıl bakacaklarını bilemezler. Burada hekimlerimiz ve hemşirelerimiz özel olarak eğitim veriyorlar hastalara nasıl bakacakları, kronik hastalıkla nasıl baş edecekleri konusunda. Manevi, psikolojik ve tıbbi tedavileri sağlıyorlar. Daha sonra hasta yakınları burada hastaya nasıl bakacağını öğrenerek tedavisini de yaparak öğreniyor. Yani hastaya bakmayı bilmeden gitmiyorlar. Buradan çok memnun kalarak dua ederek ayrılıyorlar" dedi.

Manisa’nın 3. Palyatif Bakım Merkezi Açıldı

Manisa’nın 3. Palyatif Bakım Merkezi Açıldı

Manisa’nın 3. Palyatif Bakım Merkezi Açıldı

Manisa’nın 3. Palyatif Bakım Merkezi Açıldı

Manisa’nın 3. Palyatif Bakım Merkezi Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim