• BIST 9949.1
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Manisalılar Bayır-bucak İçin TEK Yürek Oldu

Manisalılar Bayır-bucak İçin TEK Yürek Oldu
Şehzadeler Belediyesinin öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Bayır-Bucak'taki Türkmenler için toplanan 7 TIR yardım malzemesi dualar...

Şehzadeler Belediyesinin öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Bayır-Bucak'taki Türkmenler için toplanan 7 TIR yardım malzemesi dualar eşliğinde Hatay'a uğurlandı.

Şehzadeler Belediyesi, AFAD İl Müdürlüğü, İlim Yayma Cemiyeti ve Saruhanbey İlim Kültür ve Eğitim Vakfı işbirliğinde Bayır-Bucak Türkmenleri için düzenlenen ve bir ay süren yardım kampanyası sona erdi. Toplanan 7 TIR dolusu yardım malzemesi Manisa 19 Mayıs Stadyumunun önünde düzenlenen bir törenle dualar eşliğinde Türkmenlere ulaştırılmak üzere Hatay'a gönderildi. Törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunus Emre Kaymakamı Yüksel Topal, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AFAD İl Müdürü Bekir Şen, Manisa Müftüsü Sinan Cihan, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, hem kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçen STK'lara hem de yardımlarını esirgemeyen Manisalılara teşekkür etti. Başkan Çelik, bugün 7 TIR dolusu yardımın bölgeye gönderildiği belirtilerek "Bu TIR ağzına kadar dolu. Sadece kasa yüksekliğinde değil. AFAD İl Müdürümüz burada 20 TIR'lık bir yardım malzemesi olduğunu söyledi. 45 ton gıda var. Çay, şeker, kuru bakliyat, zeytin, peynir, un, helva, bisküvi, bebek malzemeleri gibi bölgede ihtiyaç duyulan tüm emtia mevcut. 4 bin 250 battaniye, 390 tek kişilik yatak, 3 bin koli giysi var. Çocuklar için, kadınlar için büyükler için her biri ayrı ayrı tasnif edilmiş, katlanmış, kolilenmiş bir vaziyettedir" dedi.

AKITTIKLARI KAN VE GÖZ YAŞINDA BOĞULACAKLAR

Türk insanındaki yardımlaşma duygusu ve dayanışma duygusunun bu şekilde devam etmesi halinde 7 düvel bir araya gelse de Türkiye'nin bileğini bükemeyeceğini dile getiren Çelik, şunları söyledi:

"Yeter ki biz bu hassasiyet ve duygularımızı devam ettirelim. Dünyada huzur olsun, barış olsun istiyoruz ancak ne yazık ki özellikle İslam coğrafyasında kan var, savaş var, terör var, dış güçler var. Bir takım ülkeler bu ülkelere geliyor "Biz barış getireceğiz" diye gelenler masum insanları katlediyor. Açlığa mahkum edilenler var, tepelerine bomba yağanlar var."

Bayır-Bucak'ta Türkmen dağında olduğu gibi metrekareye yüzlerce bomba düştüğünü anlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün dünyaya baktığınız zaman "İŞİD'le mücadele edeceğim, huzur getireceğim, savaşı bitireceğim" diye Suriye'ye gelen Rus uçakları masum sivilleri ve kardeşlerimizi katletmekten geri durmuyor. Şunu bilsinler ki barış söylemleri adı altında ülkemizde ve İslam coğrafyasında insanların kanını akıtanlar, yerinden yurdundan edenler akıttıkları kan ve göz yaşında boğulacaklardır o gün yakındır Allah'ın izniyle. Zalimler için yaşasın Cehennem."

Başkan Çelik, Manisalıların yardımlarını hâlâ sürdürdüğünü ve bundan sonraki yardımların Yunus Emre Belediyesi tarafından düzenlenen yardım kampanyası ile Türkmenlere ulaştırılacağını belirtti.

BU TOPRAKLAR MAZLUMLAR İÇİN SON LİMAN

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise, "Bu topraklar Anadolu, adı üstünde. Bu topraklar mazlumların sığındığı limandır. Bu topraklar tabiri caizse son karakoldur. Bu toprakların, bu ülkenin bu devletin kıymetini iyi bilmemiz gerekiyor. Suriye'de Türkiye var bugün burada olduğu örnekteki gibi. Kıymetli belediye başkanımız sivil toplum örgütleri ile birlikte Bayır-Bucak Türkmeni kardeşlerimizin yanındayız. Irak'ta, Filistin'de, Balkanlar'da, Orta Asya'da varız. Yani nerede mazlum varsa bu millet bu devlet bugüne kadar hep var oldu inşallah bundan sonra da var olacak" dedi.

İMTİHAN İÇİN DÜNYADAYIZ

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise dünyanın çok önemli günlerden geçtiğini belirterek şunları söyledi: "Çok önemli günlerde yaşıyoruz. Biz dünyaya imtihan için geldik. Sınanmak için geldik, denenmek için geldik. Bu imtihanda gösterdiğimiz performansla öbür tarafta ödüllendirilecek ya da cezalandırılacağız. Çok şükür bizim milletimiz, bizim ülkemiz bizim hemşehrilerimiz bu sınavdan başarıyla çıkıyor. Ne diyoruz? Kardeşlik diyoruz. İşte kardeşlik böyle olur. Kardeşlik, kardeşin tepesine bomba yağdırarak olmaz. Kardeşlik, kardeşin acısını paylaşarak olur. Din kardeşliği diyoruz, milliyetçilik diyoruz, İslam kardeşliği diyoruz. Bir de bu dediklerimizin gereğini yapabilsek. Çok şükür biz dediklerimizin gereğini yapan bir coğrafyada, dediklerinin gereğini yapan, sınavı başarıyla geçen insanların arasında bulunuyoruz."

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan'ın yaptırdığı duanın ardından 7 TIR dolusu yardım malzemesi Bayır-Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Hatay'a doğru yola çıktı.

Manisalılar Bayır-bucak İçin TEK Yürek Oldu

Manisalılar Bayır-bucak İçin TEK Yürek Oldu

Manisalılar Bayır-bucak İçin TEK Yürek Oldu

Manisalılar Bayır-bucak İçin TEK Yürek Oldu

Manisalılar Bayır-bucak İçin TEK Yürek Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim